Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

Feestverlichting in Barneveld bleef toch wat langer hangen

17 februari 2022 om 17:01 Maatschappelijk

BARNEVELD De feestverlichting in de winkelstraten van het Barneveldse centrum wordt een dezer dagen verwijderd. Dat meldt voorzitter Kitty Schueler van de Barneveldse Middenstands Vereniging (BMV). ,,We hebben de gezelligheid uiteindelijk toch maar wat langer laten hangen dan aanvankelijk bedacht.’’

Medio oktober gaf Schueler in deze krant nog aan dat de feestverlichting dit jaar eerder dan gebruikelijk weg zou gaan. De afgelopen jaren bleven de versieringen boven de winkelstraten van eind oktober/begin november branden tot eind februari, maar om energiekosten te besparen, was nu de gedachte om eind januari de lampen al weg te halen. Ook gingen de lampen deze winter ‘s middags een half uurtje later aan en ‘s avonds een half uurtje vroeger weer uit. Een uur minder verlichting per dag scheelt al gauw op de hoger wordende energierekening, was de gedachte. 

Schueler: ,,Uiteindelijk zijn we toch teruggekomen op de keuze om de verlichting eerder te verwijderen en hebben we de gezellige sfeer iets langer vast willen houden.’’ Die keuze heeft volgens haar alles te maken met de afgelopen lockdown, waardoor winkels van medio december tot medio januari vanwege de coronamaatregelen verplicht de deuren moesten sluiten. ,,We hebben daarom besloten dat het toch wijs zou zijn nu te kiezen voor sfeer in plaats van voor bezuinigen.’’ Of de sfeerverlichting volgend jaar wel eerder wordt weggehaald, weet de BMV nog niet. 

De BMV organiseert elk jaar in de herfst en winter sfeerverlichting, niet alleen boven de Langstraat, Jan van Schaffelaarstraat, Nieuwstraat en het Dijkje, maar ook onder meer aan het Gowthorpeplein, de Schoutenstraat en de Kapteijnstraat.

Wouter van Dijk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie