SGP: ‘Zet warmtepomp in als tussenstap naar gasvrije huizen’

24 jan, 11:06 Maatschappelijk
ANP
Afbeelding

BARNEVELD Het installeren van een hybride warmtepomp in een woning is een goede tussenstap naar volledig aardgasvrij wonen. Dat stelt de fractie van de SGP. Volgens deze fractie zou het voor de gemeente Barneveld goed zijn om de inzet van deze pompen te stimuleren, als een belangrijke tussenstap naar volledig aardgasvrij.

Dat stelt raadslid Wout Hazeleger. Op dit moment is nog het uitgangspunt dat alle huizen in Nederland over 28 jaar, in het jaar 2050, volledig gasloos zijn. ,,Maar het is de grote vraag hoe haalbaar dat is’’, zegt Hazeleger. ,,Het tempo om woningen en woonwijken aardgasvrij te maken, ligt ver beneden de afspraken uit het klimaatakkoord en de ambities van het vorige kabinet. Die transitie loopt veel te traag.’’

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.