‘Wij zeggen niet wie er gelijk heeft’

22 jan, 06:12 Maatschappelijk
Pauw Media
Henk van Veldhuizen (links) van Buurtbemiddeling en Dick van Hunnik van de politie.
Henk van Veldhuizen (links) van Buurtbemiddeling en Dick van Hunnik van de politie.

BARNEVELD De cijfers laten zien dat Buurtbemiddeling vruchten afwerpt. Daarom is de politie zeer content met deze tak van Welzijn. Vorig jaar waren er 49 meldingen van overlast in de gemeente Barneveld, waarvan driekwart in positieve zin opgelost werd.

Wij werken ook voor de gemeente Scherpenzeel”, zegt Henk van Veldhuizen als buurtbemiddelingscoördinator. Dit is sinds 2015 een betaalde functie bij Welzijn Barneveld, terwijl er tien vrijwilligers als buurtbemiddelaar actief zijn. ,,Omdat het wel een specifiek werk is, krijgen ze er opleiding voor. Want bemiddelen tussen ruziënde mensen doe je niet zomaar even. We hebben altijd een gesprek vooraf en schatten in of ze de kwaliteiten hebben om dit te doen. Zo ja, dan gaan ze een training v..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.