SGP: ‘Nachttoeslag horeca mag juist omhoog’

20 jan 2022, 14:31 Maatschappelijk
Foto Henk Hutten
Archieffoto BDUMedia
Archieffoto BDUMedia

BARNEVELD De fractie van de SGP verbaast zich over het pleidooi van coalitiegenoot Pro’98 om de nachttoeslag voor Barneveldse horeca-ondernemers af te schaffen. ,,Wij pleiten er juist voor deze toeslag te verhogen, om de regeling zo tenminste kostendekkend te krijgen.’’

Dat zegt raadslid Arend Flier (SGP) in reactie op het verzoek van Pro’98 aan het college van burgemeester en wethouders om een streep te zetten door deze vorm van gemeentelijke belastingen. Volgens hem is dat niet verstandig, aangezien er juist door de gemeente extra kosten gemaakt worden vanwege langere openstelling van horeca in de nachtelijke uren. ,,En dat zijn best forse bedragen’’, zegt hij. ,,Denk niet alleen aan registratie en administratie, maar vooral ook aan h..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.