Afbeelding
AberMedia

Groep bezorgde Barnevelders bijeen in centrum

23 november 2021 om 21:05 Maatschappelijk

BARNEVELD Ongeveer vijftig Barnevelders zijn dinsdagavond samengekomen op het Raadhuisplein in Barneveld om hun bezorgdheid te delen over ,,wat er op dit moment allemaal speelt in de maatschappij’’. Het plan is om dit samenzijn voorlopig elke dinsdagavond te herhalen.

Volgens een woordvoerster, die anoniem wil blijven, hebben de mensen elkaar gevonden via sociale media. ,,Dit is geen demonstratie, de opzet is vredelievend’’, benadrukte de vrouw. ,,We maken ons zorgen over de gevolgen van de coronamaatregelen. We mogen bijvoorbeeld niet meer in de kleedkamers komen bij zwemles en niet meer naar de sportwedstrijden van onze kinderen.’’ 

Een groepje jongeren kwam af op de bijeenkomst in het centrum. Daarbij werd vuurwerk afgestoken. De politie was met enkele auto’s aanwezig. Volgens een politiewoordvoerder is alles verder rustig verlopen. Rond negen uur ging iedereen weer naar huis. 

IN GESPREK Burgemeester Jan Luteijn gaat inhoudelijk graag in gesprek met de bezorgde inwoners, meldt hij in een reactie. ,,We gaan kijken of dat deze week nog mogelijk is.’’ Gezien het rustig verloop van de bijeenkomst dinsdag, ziet hij geen reden om aan te nemen dat een volgende bijeenkomst niet beheersbaar zou zijn. ,,We roepen mensen die willen samenkomen op om dit vreedzaam te doen’’, zegt hij. 

Bijeenkomsten en demonstraties zijn toegestaan, maar moeten vooraf wel worden aangemeld. ,,Zodat we een inschatting kunnen maken over de omvang en de veiligheid.’’ Vanaf vandaag geldt daarbij de verplichte afstandsregel van anderhalve meter tot elkaar.

Wouter van Dijk

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie