Demonstrerende jongeren in Harskamp.
Demonstrerende jongeren in Harskamp. ANP/Persbureau Heitink

Demonstratie bij legerkazerne in Harskamp

24 augustus 2021 om 20:19 Maatschappelijk

HARSKAMP Bij de legerkazerne in Harskamp vond dinsdagavond een demonstratie plaats tegen het feit dat op de legerplaats vanaf dinsdag vluchtelingen uit Afghanistan worden opgevangen. Een grote groep vooral jonge mensen was aanwezig, waarbij er een deel op de oprijlaan vlak bij de doorgang naar de kazerne toe stond, en een ander deel op de doorgaande weg door Harskamp. De demonstratie startte rond 19.00 uur.

De sfeer was aanvankelijk rustig, hoewel er op de doorgaande weg vuurwerk gegooid werd dat een behoorlijke klappen gaf. De politie en marechaussee gaven de demonstranten de ruimte en zagen in eerste instantie dat dit prima werkte.

BANDEN IN BRAND Tot het moment dat later op de avond, rond 21.45 uur, een auto en een stapel banden in brand werden gestoken. Toen de politie op dat moment de protestactie wilde beëindigen, ging het toch nog mis en moest de politie samen met de marechaussee alsnog optreden. Er werden charges uitgevoerd om de jongeren uiteen te drijven. Hierbij werd onder meer gebruik gemaakt van diensthonden. Rond 23.30 uur keerde de rust langzaam weer.

Bron: BDUmedia

Afbeelding
Brandende autobanden bij de opvanglocatie op legerplaats Harskamp.
advertentie
advertentie