Afbeelding
...

Bibliotheek Voorthuizen opent op 10 november in De Eng

14 oktober 2020 om 12:10 Maatschappelijk

VOORTHUIZEN De nieuwe vestiging van de bibliotheek in Voorthuizen in dorpshuis De Eng aan de Rochetstraat opent op dinsdag 10 november de deuren. Dat meldt de bibliotheek. De huidige vestiging in zorgcentrum Nieuw Avondrust is vrijdag 23 oktober voor het laatst open. Daarna start de verhuizing. In de nieuwe bieb zijn straks vooral meer kinderboeken te vinden.

De bibliotheek hoopt met de verhuizing naar De Eng straks veel zichtbaarder te zijn en een bredere doelgroep aan te spreken. Voor volwassenen en kinderen van nul tot vier jaar blijft de omvang van de boekencollectie in Voorthuizen ongeveer gelijk. De collectie voor kinderen van vier tot zes jaar en van twaalf tot achttien jaar wordt uitgebreid. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd geldt dat ze voor het grootste deel al van boeken zijn voorzien door de bibliotheken op de scholen. Daarom is deze collectie niet aanwezig in de bibliotheek zelf. Boeken voor deze leeftijdscategorie kunnen wel gereserveerd worden, zodat ze binnen enkele dagen vanuit Kootwijkerbroek of Barneveld worden geleverd in Voorthuizen. Dat geldt ook voor de boeken voor alle andere leeftijden en voor informatieve boeken die niet in Voorthuizen aanwezig zijn.

De bieb is in het dorpshuis straks te vinden rechts van de hoofdingang. Vlak voor de ingang van de bieb komt in een soort huiskamersetting een algemene ontmoetingsruimte waar bezoekers ook een kop koffie kunnen krijgen. Tijdens de openingstijden van de bieb kunnen bezoekers hier een krant, tijdschrift of boek lezen. Dit aspect past volgens de bibliotheek goed in het plan om vorm te geven aan de ‘brede maatschappelijke bieb’. ,,Het zou mooi zijn als we samen met de beheerder van De Eng en andere partijen in het ontmoetingscentrum op termijn gezamenlijk activiteiten kunnen ontwikkelen’’, aldus bibliotheekdirecteur Miranda van Ooijen.

advertentie
advertentie
advertentie