Afbeelding
...

Barneveld ontvangt 167.000 euro 'coronageld' van provincie

24 juni 2020 om 10:07 Maatschappelijk Coronavirus

BARNEVELD De gemeente Barneveld ontvangt van de provincie Gelderland een bedrag van ruim 167.000 euro, bedoeld als acute noodhulp voor instellingen en organisaties die door de coronacrisis in de financiële problemen komen. Het geld wordt verdeeld onder culturele instellingen, dorps- en buurthuizen, sportverenigingen en de coronadesk.

Wouter van Dijk

,,Doel is dat we hiermee gericht financiële noodhulp bieden aan de Barneveldse samenleving'', aldus wethouder André van de Burgwal. De hoogte van het noodfonds is gebaseerd op het inwoneraantal van de gemeente. De provincie wil wel weten waar het geld naartoe gaat, maar de gemeente mag zelf bepalen welke verdeling er wordt gemaakt. ,,We kiezen nu voor snelle ondersteuning in maatschappelijke sectoren.''

Dinsdag meldde deze krant al dat er geld naar de dorps- en buurthuizen in Stroe, Voorthuizen, Zwartebroek en Kootwijkerbroek gaat (10.000 euro per dorpshuis) evenals naar buurthuis Het Rebellenhonk in Barneveld (2.000 euro). Een flink deel, 40.000 euro, gaat daarnaast naar het Barneveldse Schaffelaartheater voor acute noodhulp. Voor inrichting op de anderhalvemetersamenleving ontvangen het theater, Museum Nairac, Muziekschool Barneveld en de bibliotheek elk gemiddeld 5.000 euro.

Een bedrag van 40.000 euro wordt gereserveerd voor sportverenigingen. Met dat geld worden belastingen en heffingen deels gecompenseerd. En dan is er nog 25.000 euro beschikbaar voor het coronadesk, dat in maart werd opgezet door de Barneveldse Industriële Kring in samenwerking met de gemeente en het bedrijfsleven. Dat is een helpdesk voor ondernemers met vragen over de coronacrisis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie