Burgemeester Asje van Dijk
Burgemeester Asje van Dijk Henk Hutten

Burgemeester over MKZ-uitspraak: 'Ik kan me de grote teleurstelling goed voorstellen'

7 januari 2020 om 16:33 Maatschappelijk

KOOTWIJKERBROEK Burgemeester Asje van Dijk leeft, na de uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven van vanmorgen, mee met de gedupeerde boeren in Kootwijkerbroek en met stichting MKZ Crisis Kootwijkerbroek. Dat laat de burgemeester weten in een statement namens het Barneveldse college van b. en w.

Het CBb oordeelde vanmorgen dat het Rijk in 2001 terecht het besluit nam om ruim 60.000 dieren te ruimen op 227 bedrijven in en rond Kootwijkerbroek. Met deze uitspraak zijn de beroepen van de boeren afgewezen. ,,We hebben kennisgenomen van deze uitspraak en we kunnen ons de grote teleurstelling van boeren en stichting MKZ Crisis Kootwijkerbroek, die zich hier zoveel jaren voor heeft ingespannen, goed voorstellen. Er is zolang gewacht op duidelijkheid. De uitspraak van de rechter is helder, maar daarmee is het leed niet weggenomen.''

De burgemeester zegt met het dorp mee te leven. ,,In het bijzonder natuurlijk met de boeren en gezinnen die hier nauw bij waren en zijn betrokken." 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie