De feestelijke presentatie bij Leeskring Tulp van de bundel met veertig korte verhalen.
De feestelijke presentatie bij Leeskring Tulp van de bundel met veertig korte verhalen. Gert Bomhof

Veertig verhalen voor vluchtelingen in Barneveld; belangstelling vanuit het hele land

27 maart 2024 om 09:30 Maatschappelijk

BARNEVELD Bij Leeskring Tulp in Barneveld, een initiatief voor Oekraïense vluchtelingen, is dinsdag een bundel met veertig eenvoudige en korte verhalen gepresenteerd.

De verhalen, veelal geschreven door auteurs van Schrijfgenootschap Barneveld, zijn speciaal voor Leeskring Tulp gemaakt. De schrijvers komen ook naar de bijeenkomsten van de leeskring in de bibliotheek om de verhalen samen met de deelnemers te lezen. 

VERSPREID Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Maria Boonzaaijer, voorzitter van het schrijfgenootschap. De bundels zijn beschikbaar gesteld door de gemeente en worden verspreid onder Oekraïners in de gemeente Barneveld. Maar ze zijn ook beschikbaar voor vluchtelingen uit andere landen. Hiervoor is contact opgenomen met de bibliotheek en het Taalhuis. 

ONDERWIJS Daarnaast ontvangt de Internationale Schakelklas (ISK) voor Oekraïense jongeren twintig exemplaren om ze bij het onderwijs te gebruiken. Op de website leeskringtulp.nl zijn alle verhalen voorzien van een ingesproken audiotrack, zodat de uitspraak goed kan worden beluisterd en geoefend. De website is volgens de initiatiefnemers een groot succes en inmiddels al meer dan 7.500 keer bezocht.

UIT HET HELE LAND Bovendien is vanuit de leeskring een Facebookgroep gestart onder de naam ‘Learn Dutch Club’. ,,Binnen vier weken hebben zich vanuit het hele land al 118 leden hiervoor aangemeld. Door de berichten op Facebook en de directe links met de website blijven ze op de hoogte van de allerlaatste nieuwtjes.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie