Evert van de Veen
Evert van de Veen Evert van de Veen

Orgelconcert Evert van de Veen in Voorthuizen

10 juli 2019 om 23:15 lokaal Deel je nieuws

Evert van de Veen opent serie orgelconcerten in Voorthuizen

 

Op zaterdag 20 juli a.s. zal Evert van de Veen het eerste orgelconcert geven in zomerserie in de  Gereformeerde kerk aan de Hoofdstraat  te Voorthuizen. De verrichtingen van de organist zijn via de beamer visueel te volgen.

 

Hij speelt op 20 juli  een aantrekkelijk programma met een aantal composities van een nieuwe CD die op 19 juli zal worden opgenomen op het indrukwekkende Cavaillé Coll orgel in de Notre dame d’Auteuil in Parijs.  

Het bijzondere van deze CD en dus ook een gedeelte van het programma voor het concert in Voorthuizen is dat er veel composities op staan van minder bekende Belgische en Franse  componisten die het beluisteren meer dan waard zijn.  

Evert zal in Voorthuizen werken van Mulder, Bach, de Boeck, Tilborghs, Franck, de Maeyer,  Guilmant, Callaerts en een eigen koraalfinale ten gehore brengen.

 

 

De entreé bedraagt € 6,- (kinderen tot 15 gratis)

Het concert begint om 19.30 uur.

Na afloop is er gelegenheid om na te praten over het concert onder het genot van een gratis kopje koffie.

 

De volgende concerten in deze zomerserie: 27 juli Gerwin van der Plaats,  3 augustus Gert van Hoef, 10 augustus Minne Veldman, 17 augustus Willem Harold Boog en 24 augustus Evert van de Veen (verzoekprogramma)

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie