Isa Hoes.
Isa Hoes. Mark Uyl

Hoes, Bosman, Wagensveld, Siebelink en Mudder bij Literair Café Barneveld

21 april 2022 om 14:24 Kunst

BARNEVELD Isa Hoes, Marian Mudder, Lideweij Bosman, Joyce Wagensveld (uit Terschuur) en Janneke Siebelink zijn dinsdag 24 mei te gast bij het Literair Café Barneveld. De muzikale omlijsting in het Schaffelaartheater komt voor rekening van leden van de plaatselijke band
Nobuts.

,,We zijn blij dat we eindelijk weer een literair café kunnen organiseren’’, zegt bestuursvoorzitter Marti Jansen, die samen met redacteur Erik Roest de presentatie voor zijn rekening neemt. ,,Deze dames hadden we twee jaar geleden ook al gecontracteerd, maar toen gooide corona - net als bij alle andere evenementen - roet in het eten. ,,De enige wisseling in het programma is dat Susan Smit heeft plaatsgemaakt voor Marian Mudder. Susan is helaas verhinderd op 24 mei.’’

HOES Marti Jansen prijst zich gelukkig met de gastenlijst, ook al omdat de boeken van de uitgenodigde schrijvers als warme broodjes over de toonbank gaan. Isa Hoes, die landelijke bekendheid verwierf dankzij haar jarenlange optreden in de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden, leverde na ‘Toen ik jou zag’ (over haar leven met Antonie Kamerling) en ‘Zo heel je mij’ (Troostgedichten) onlangs een nieuwe bestseller af met ‘Je bent niet alleen’. Daarin gaat ze samen met haar zoon Merlijn in op de vraag: hoe ga je om met het verlies van een dierbare? Het boek ligt inmiddels anderhalve maand in de winkel en is nu al toe aan een derde druk.

SIEBELINK Janneke Siebelink heeft het schrijven niet van een vreemde. Vader Jan leverde al verschillende succesvolle boeken af, zoals Knielen op een Bed Violen. Janneke debuteerde onlangs met haar roman ‘Soms sneeuwt het in april’. Na vier dagen was er al sprake van een vierde druk.

Marian Mudder, die landelijke bekendheid verwierf dankzij haar rol in de televisie-serie Baantjer, schreef een openhartig boek met als titel ‘Wat ik eerder had willen weten over angst, zelfliefde en acceptatie’. Het boek, dat twee maanden geleden het daglicht zag, is inmiddels toe aan zijn zesde druk.

Lideweij Bosman betoverde de critici met haar boek ‘Naupaka’, een boek over verlies, rouw, liefde en kracht. Joyce Wagensveld uit Terschuur leverde een indrukwekkende gedichtenbundel af met als titel ‘Tien jaar engelen in mijn hoofd’.

NOBUTS Nico Knibbe en zijn vrienden van Nobuts tekenen voor de muzikale omlijsting. Onlangs publiceerde de Barneveldse band haar tweede song- en verhalenboek ‘Zonder wind zit alles nog steeds tegen’. ,,Als vervolg op het boekje ‘Zonder Wind Zit Alles Tegen’ wat de eerste zes albums van de band beslaat, vind je ‘In Zonder Wind Zit Alles Nog Steeds Tegen’ de songteksten en de verhalen bij de liedjes van de albums ‘De Kwestie’, ‘Mwana’ en ‘Goed Gerucht’ (wat muzikaal deels nog moet uitkomen)’’, aldus Knibbe. ,,Geen verhalen om de teksten uit te leggen, maar verhalen als een soort lijst van een schilderij. Gewoon omdat elk liedje zijn eigen verhaal heeft. Een verhaal over hoe en waarom het geschreven werd, maar ook een verhaal wat vaak pas ontstond toen het lied live spelend zijn eigen gang mocht gaan.’’

De vijf dames zullen stuk voor stuk iets vertellen over hun boek(en). Er is ook alle ruimte om vragen te stellen. Na afloop zijn de behandelde boeken te koop bij Boekhandel Romijn, die met een stand in de foyer aanwezig is. De schrijvers melden zich daar voor een signeersessie.

KAARTEN Het Literair Café Barneveld begint dinsdag 24 mei om 19.30 uur in het Schaffelaartheater. Kaarten à 15 euro zijn te verkrijgen bij de kassa van het theater of via www.schaffelaartheater.nl.

Lideweij Bosman
Janneke Siebelink.
Marian Mudder.
Joyce Wagensveld.
Zanger Nico Knibbe van de Barneveldse band Nobuts.
advertentie
advertentie
advertentie