Beeld van de openluchtdienst in Voorthuizen in juni 2019.
Beeld van de openluchtdienst in Voorthuizen in juni 2019. Bram van den Heuvel

Openluchtdienst kerken Voorthuizen: ‘Gul en Gastvrij’

24 mei 2022 om 20:25 hartenziel

VOORTHUIZEN De kerken in Voorthuizen houden zondagochtend 26 juni vanaf 10.00 uur samen een openluchtdienst met als thema ‘Gul en Gastvrij’ op het Oranjeterrein aan de Roelenengweg 27. 

Het thema verwijst volgens de gezamenlijke kerken naar de oorlog in Oekraïne. ,,Opnieuw wordt ons de vraag gesteld: wat doet het ons? En wat doen wij ermee? En wat mooi om te zien, dat de huizen opengaan. Dat de armen open gaan. Eten, drinken en kleding worden gedeeld. Geld gegeven’’, aldus een van de organisatoren. 

DORPSVISIE Maar het thema verwijst ook naar de dorpsvisie van Voorthuizen, waarin het om gastvrijheid draait en een bijbeltekst uit het Evangelie volgens Johannes. De voorgangers van de openluchtdienst merken hierover op: ,,Net zoals zijn Vader de zon laat opgaan voor alle mensen, net zo wil Jezus voedsel geven aan alle mensen, gelovig of niet gelovig. Dit is de gulheid en gastvrijheid van onze Heer. Bij de Heer is iedereen welkom’’.

IEDEREEN WELKOM Na een jaar waarin de kerken geen openluchtdienst konden houden (2020), en een tweede jaar waarin ze maar beperkt mensen mochten toelaten (1.500 mensen in totaal op anderhalve meter afstand in 2021), is nu iedereen weer welkom. Er is kinderwerk voor de basisschoolleerlingen. 

Bijbellezing, gebed en zangleiding zijn in handen van leden van de deelnemende gemeenten. De liederen, die een gekozen zijn van wat in de verschillende kerken wordt gezongen, worden begeleid door een interkerkelijk gelegenheidscombo met een aantal zangers. 

Meer informatie openluchtdienstvoorthuizen.nl.

Afbeelding
advertentie
advertentie