‘Goed nieuws in een beroerde tijd’

27 jan, 16:12 hartenziel
Atze Buursema
Kerkdienst vóór de coronatijd in de Kerk aan het Plein aan het Bunckmanplein in Voorthuizen.
Kerkdienst vóór de coronatijd in de Kerk aan het Plein aan het Bunckmanplein in Voorthuizen.

BARNEVELD Vanuit NGK De Ontmoeting en de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt (GKv) werkt een regieteam aan verzelfstandiging van de Kerk aan het Plein in Voorthuizen. Dit loopt vooruit op de landelijke fusie van NGK en GKv die volgend jaar gepland staat. ,,Dit is een duidelijke stip aan de horizon.’’

De twee kerkgenootschappen zijn nu beide in Barneveld gevestigd, op de locaties De Burcht (GKv) aan de Van Schothorststraat en De Ontmoeting (NGK) in het Johannes Fontanus College aan de Wethouder Rebellaan. 

Samen houden zij ook kerkdiensten in de Kerk aan het Plein aan het Bunckmanplein in Voorthuizen. De opzet is dat er vanaf de fusiedatum drie zelfstandige gemeenten met eigen kerkenraden zijn in Barneveld en Voorthuizen onder de..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.