Dominee-effect: Tot Uw dienst

16 jan 2022, 06:24 hartenziel
Familie Van der Sluijs
Ds. Leendert W. van der Sluijs
Ds. Leendert W. van der Sluijs

NIJKERKERVEEN Als het over de kerk gaat, kunnen we het hebben over de kerkdienst, maar ook over -wat ik maar noem- de ‘dienstkerk’. Kerk-zijn is dienst aan anderen. Kerk is dienst. Zij wil daarmee Jezus navolgen, die zei dat hij niet kwam om gediend te worden, maar om anderen te dienen. 

Ook aartsvader Abraham leefde zo. Hij begon een zwervend bestaan om zijn leven in dienst te stellen van iets groters. Het mooie van de kerk is dat zij daarop meer dan andere organisaties en instanties voor dienstverlening een appèl kan doen. Het is een kunst om te dienen. Het gaat niet helemaal vanzelf, en ook helemaal niet vanzelf. Maar wie anderen wil dienen kan dat het beste leren van God die zijn wereld van het begin af met overgave en liefde dient...

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.