Dominee-effect: Wat is liefde?

24 oktober 2021 om 06:35 COLUMN hartenziel Familie Teeuw
Ds. Rien Teeuw.
Ds. Rien Teeuw.

VOORTHUIZEN Gisteren, op een druilerige herfstmiddag, mocht ik een huwelijksdienst leiden in de Dorpskerk van Voorthuizen. Prachtig om te zien hoe een jong stel verlangt naar het huwelijk. Helemaal mooi om te zien dat ze daarbij verlangen naar Gods zegen met het oog op de toekomst. Voor mij als dominee een reden om me bezig te houden met de vraag: wat is liefde? Over deze vraag zijn boekenkasten volgeschreven. Dichters en filosofen hebben zich sinds de oudheid diepgaand over deze vraag gebogen. Welk mens bepeinst nooit eens de vraag wat het geheim van liefde is? 

Helder is dat liefde niet samenvalt met verliefdheid. Verliefdheid is iets moois, de fase waarin je geobsedeerd raakt door een jongen uit je klas of een meisje uit je sportteam. Toch heeft verliefdheid ook nadelen. Volgens relatiedeskundige Gary Chapman ben je in deze fase doorgaans naïef: je kan je niet indenken dat er tussen de ander en jou oo..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.