Jan Top (SGP)
Jan Top (SGP) SGP Barneveld

SGP en Lokaal Belang vieren zetelwinst

19 maart 2022 om 10:03 Gemeenteraadsverkiezingen

BARNEVELD De twee winnende partijen tijdens de Barneveldse gemeenteraadsverkiezingen hebben hun zetelwinst gevierd met gebak. Donderdag kwam de nieuwe fractie van Lokaal Belang al bij elkaar, nadat ze een dag eerder drie zetels winst boekte en op zeven uitkwam. De SGP werd met tien zetels de grootste partij (plus twee); die enorme fractie kwam vrijdag bijeen.

Lijsttrekker Jan Top deelde SGP-gebakjes uit aan zijn negen fractiegenoten. Hij gaat Koos van der Tang opvolgen als voorman van de grootste fractie in de Barneveldse raad. Eén raadslid neemt afscheid (Gert Ploeg), maar hij mag drie nieuwe gezichten verwelkomen.

Ook Lokaal Belang vierde de verkiezingszege met gebak met het partijlogo erop. Tijdens de eerste fractiebijeenkomst, in bestaande en beoogde samenstelling, werd Mijntje Pluimers herkozen als fractievoorzitter. ,,Ik ben blij en dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen”, laat ze optekenen in een persbericht. ,,Onze fractie is nu bijna verdubbeld. Ik kan het nog bijna niet geloven. We zijn de tweede partij geworden. Vol energie en optimisme ga ik er met de fractie en het hele team weer tegenaan.”

Op dinsdag 29 maart komt de Barneveldse gemeenteraad voor het laatst bijeen in de oude samenstelling. Dit gebeurt niet in de raadszaal, maar in het Schaffelaartheater. Daar wordt, een dag later, ook de nieuwe raad geïnstalleerd. Van de 33 verdeelde raadszetels worden er elf door nieuwe leden bezet: Elbert Wijnne, Gerwin Boswijk en Eric Pladdet (SGP), Sjoerd van Amerongen, Mona Tamaëla en Stefan Velt (Lokaal Belang), Wouter de Kool en Dianne de Kwant (ChristenUnie), Eva de Man en Elvia van den Berg (Pro’98) en Henk Smit (CDA). Smit is overigens niet geheel nieuw; hij keert, na enkele jaren afwezigheid, terug in de Barneveldse raad.

Mijntje Pluimers (Lokaal Belang)
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie