CDA en CU worden het niet eens over topsport in Barneveld

vr 11 mrt, 09:58 Gemeenteraadsverkiezingen Gemeenteraadsverkiezingen 2022
Foto van 't Land
Henk Wiesene
Henk Wiesene

BARNEVELD CDA Barneveld wil structureel gemeentelijk geld uittrekken voor topsport in de gemeente. Hiermee zouden evenementen naar Barneveld gehaald kunnen worden en kan lokaal talent extra worden ondersteund, betoogde voorman Daan de Vries tijdens het lijsttrekkersdebat van afgelopen donderdagavond. Hij stond tegenover ChristenUnie-leider Henk Wiesenekker en die zag hier niets in.

Als het aan de christendemocraten ligt, zijn er de komende jaren meer topsportevenementen in Barneveld. ,,Het moet geen wethoudersfeestje worden, dus we gaan de Giro d‘Italia niet naar Barneveld halen. Maar ik denk aan andere ideeën. Neem volleybalvereniging SSS, dat het dames-WK naar Barneveld wilde halen. Als er een goed plan onder zit, inclusief ondernemer..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.