Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

Verlichte boerderijenroute regio Kootwijkerbroek: derde editie in de startblokken

6 december 2023 om 07:07 Evenementen

KOOTWIJKERBROEK De derde editie van de verlichte boerderijenroute door de Gelderse Vallei vindt plaats op donderdag 28 december. Deelnemers rijden een route langs sfeervol verlichte huizen, boerderijen en andere objecten. Op diverse plekken gaat de route over een boerenerf. 

,,Onderweg kijk je je ogen uit en kun je genieten van wat lekkers dat aangeboden wordt’’, meldt de organisatie. De ‘Verlichte Boerderijentocht Gelderse Vallei’ is een initiatief van Vallei Boert Bewust, in samenwerking met LTO Gelderse Vallei en AJK Stroe-Wekerom. Met het thema ‘Zet de boer in het licht’ vragen de organisatoren aandacht voor de agrarische sector ,,die voorziet in eersteklas voedselvoorziening en bijdraagt aan de leefbaarheid van het platteland’’.

ROUTE

De autorit gaat dit jaar door Stroe, Wekerom, Kootwijkerbroek, Harskamp en een klein puntje Otterlo. ,,De route duurt ongeveer anderhalf uur bij normale verkeersdrukte. Onderweg is het niet de bedoeling om uit te stappen’’, meldt de organisatie. Starten is mogelijk vanaf 16.30 uur. ,,Ieder kwartier, tot 20.30 uur, kan een beperkt aantal auto’s aanschuiven op een willekeurige plek in de route.’’ 

AANMELDEN

Deelname is gratis. Om de kosten te dekken, is er een digitale fooienpot. ,,Aanmelden is verplicht, binnenkort is dat mogelijk via de website www.valleiboertbewust.nl. Deelnemers ontvangen een dag voor het evenement de route en instructies.’’ In totaal is er plek voor 850 auto’s

VERLICHTE TREKKERS De Lichtjestocht met verlichte trekkers door een deel van de gemeente Barneveld, onder meer langs zorgcentra, is dit jaar op woensdagavond 27 december. De organisatie komt binnenkort met meer informatie.

advertentie
advertentie
advertentie