Boswachter Bennie is ook dit jaar van de partij.
Boswachter Bennie is ook dit jaar van de partij. Gerwin van Luttikhuizen

Kerstmarkt Voorthuizen met rolschaatsbaan en ritjes op de arrenslee

29 november 2023 om 08:12 Evenementen

VOORTHUIZEN Tientallen kramen, een rolschaatsbaan, de kerstman (op zijn arrenslee), boswachter Bennie (met marshmallows), een dweilorkest, kerstbomen, koekjesbakkers, talloze lichtjes en gezelligheid: dat zijn de belangrijkste ingrediënten van de Voorthuizense kerstmarkt, die dit jaar op vrijdag 15 december wordt gehouden.

De afgelopen jaren vond het evenement op zaterdag plaats, maar het bestuur van de organiserende Ondernemers Vereniging Voorthuizen (OVV) miste toch de gezelligheid van de schemer en de bijbehorende lichtjes. 

,,Vandaar dat we terugkeren naar de vrijdag. Vanaf 15.00 tot 21.00 uur staat de Hoofdstraat (tussen De Daltons en De Lindeboom) vol met tientallen kramen. We hebben de aangrenzende ondernemers gevraagd om open te blijven tot 21.00 uur zodat de Kerstmarkt en onze middenstanders elkaar kunnen versterken’’, aldus John van Beek namens de organisatie. ,,We maken er met z’n allen een gezellig feest van. We gaan de dag na Sinterklaas het centrum al versieren met kerstbomen. We willen echt uitpakken dit jaar.’’

ROLSCHAATSBAAN Nieuw is de rolschaatsbaan, die dankzij hoofdsponsor ESV Technisch Adviesbureau op het Bunckmanplein gerealiseerd wordt. ,,We kunnen deze attractie gratis aanbieden. Dat is goed nieuws. Naast de baan komt overigens een Koek & Zopie gedeelte en een ruimte om de rolschaatsen aan te trekken. De boel wordt gezellig aangekleed.’’ 

ARRENSLEE Het is ook mogelijk om een ritje te maken op de arrenslee en op de foto te gaan met de Kerstman. Boswachter Bennie gaat de jeugd vermaken met zelf geroosterde marshmallows. Ook is het mogelijk om zelf koekjes te bakken in samenwerking met De Soete Suikerbol, terwijl er bij Lounge 3 kerststukjes kunnen worden gemaakt. ,,Dat kunnen we mogelijk maken dankzij een samenwerking met Bloemisterij Fleurina. Hoe leuk is dat.’’ Dweilorkest Decibel tekent voor de muzikale ondersteuning.

De Voorthuizense Kerstmarkt wordt vrijdag 15 december gehouden van 15.00-21.00 uur. 

advertentie
advertentie
advertentie