De Zeeuwse band BLØF.
De Zeeuwse band BLØF. Jeroen Zondag

BLØF, Clouseau, SERA en Marco Schuitmaker op Gelderpop in Voorthuizen

21 november 2023 om 17:05 Evenementen Tips van de redactie

VOORTHUIZEN De populaire Zeeuwse poprockband BLØF en de bekende Belgische popgroep Clouseau staan zaterdag 6 juli 2024 op het hoofdpodium van Gelderpop in Voorthuizen.

De ‘line-up’ van de zesde editie van het muziekfestival in recreatiegebied Zeumeren bestaat verder onder meer uit zangeres SERA, indiepopgroep Rondé, ‘spektakelband’ The Dirty Daddies, DJ Paul Elstak, zanger Marco Schuitmaker, DJ Outsiders en de Nijkerkse boerenrockband Ritn Ditn. 

ZOMER VIEREN ,,Gelderpop kenmerkt zich door een geweldige mix van grote nationale namen en lokale artiesten. Met daarnaast een uitgebreid aanbod aan foodtrucks en wateractiviteiten, zoals suppen en waterskiën, is er geen betere plek om de zomer te vieren’’, aldus organisator Festifairs & The Zoo Events.

MINDER IN DE SMAAK Voor de komende editie is ervoor gekozen om de pop/rock-artiesten terug te laten keren op het hoofdpodium. ,,We merkten dat de Feesttent XXL - voorheen de Heldentent - altijd ramvol stond’’, meldt de organisator. ,,Daarom besloten we de verdeling bij de vorige editie om te gooien en meer feestartiesten op het hoofdpodium neer te zetten. Dat bleek dit jaar uiteindelijk toch minder goed in de smaak te vallen dan we hadden gehoopt.”

,,Voor 2024 is daarom gehoor gegeven aan de wens van de bezoekers en terug te gaan naar hoe het altijd was: vooral pop/rock-artiesten op de ‘mainstage’. De Feesttent XXL blijft een mix van feestartiesten en feest-dj’s.’’ De Dance Area, het derde podium met onder meer hiphop en house, keert volgend jaar niet terug. ,,Dat was toch wat minder in trek, we hebben nu gekozen voor een nog sterkere programmering van het hoofdpodium en de feesttent.’’

RITN DITN GETIPT Opvallend is de keuze voor de Nijkerkse band Ritn Ditn op het hoofdpodium, tussen de ‘grote namen’. ,,Deze lokale rock ’n roll-artiesten met opzwepend eigen werk en stampende covers werden opvallend vaak getipt door onze bezoekers’’, licht de organisatie toe. ,,Hiermee vertrouwen wij erop dat er nóg meer lokale bezoekers op Gelderpop afkomen.” 

TICKETS De kaartverkoop start volgende week vrijdag 1 december om 12.00 uur via gelderpop.nl/tickets. De kaarten gaan in fases in de verkoop: de eerste tickets zijn het voordeligst.
Gelderpop begint zaterdag 6 juli 2024 om 12.00 uur en eindigt om 23.00 uur. De minimumleeftijd is 18 jaar. Het zomerfestival trok vorig jaar ongeveer achtduizend bezoekers.

-------------------------

HOOFDPODIUM: BLØF (poprock uit Zeeland met zanger Paskal Jakobsen), Clouseau (Belgische popgroep met Koen en Kris Wauters), indiepopgroep Rondé, The Dirty Daddies (,,zevenkoppige hitmachine’’), zangeres SERA (Sera de Bruin, bekend geworden door video’s op Instagram en TikTok) en boerenrockband Ritn Ditn.

FEESTTENT XXL: DJ Paul Elstak, DJ Outsiders, Marco Schuitmaker (megahit ‘Engelbewaarder’), Feestnation, De Sfeermakers, WeDamnz, DJ Tavento en Ivar on sax & Runny Rem + Danique Kos percussie.

Clouseau met Koen en Kris Wauters.
Marco Schuitmaker won meerdere Buma Awards.
Zangeres Sera de Bruin (SERA) tijdens het Kinderprinsengrachtconcert in Amsterdam.
De Nijkerkse boerenrockband Ritn Ditn.
Rondé op Gelderpop in 2022.
The Dirty Daddies.
DJ Paul Elstak.
De Sfeermakers.
DJ Tavento.
Ivar on sax & Runny Rem + Danique Kos percussie op Gelderpop.
Feestnation.
Gelderpop zomer 2023.
Gelderpop zomer 2023.
Gelderpop zomer 2023.
Gelderpop 2024 in Voorthuizen.
advertentie
advertentie