Afbeelding
Pauw Media

Hardloopevenement Run by Night in de startblokken

22 september 2023 om 08:29 Evenementen

BARNEVELD Honderden lopers verschijnen vrijdag 13 oktober aan de start van hardloopevenement Jigler Run by Night, dat in en rond het centrum van Barneveld wordt gehouden. Het startschot klinkt om 20.00 uur.

Startpunt is traditiegetrouw het Raadhuisplein, dat met foodtrucks, sfeervolle verlichting en een feesttent wordt omgedoopt tot sfeerplein. Lopers kunnen kiezen uit twee afstanden: vijf of tien kilometer. ,,Deelnemers aan de 10 kilometer lopen hetzelfde parcours twee keer’’, meldt de organisatie, die in vergelijking met vorig jaar een nieuwe route heeft uitgestippeld. Tientallen hardlopers strijden niet alleen om de prijzen van Run by Night, maar doen ook mee aan de ‘Best of 3 Battle’. Dit is een algemeen klassement in combinatie met de Kippenren en Voorthuizen Loopt, twee andere hardloopevenementen in de gemeente Barneveld.

Goede doel

Run by Night is een initiatief van medewerkers van het Barneveldse bedrijf Jigler. De opbrengst van het evenement gaat dit jaar naar One Barneveld (Omzien Naar Elkaar). Dit is een Barneveldse vrijwilligersorganisatie die een paar honderd gezinnen steunt met onder meer kleding, huishoudelijke artikelen, warmte en gezelligheid

Inschrijven

Honderden deelnemers hebben zich al aangemeld voor Run by Night, maar er zijn nog plekken beschikbaar. Het inschrijfgeld voor individuele lopers bedraagt 12,50 euro per deelnemer, inclusief hardloopshirt, chip, startnummer en sportieve goodiebag. Voor bedrijventeams zijn er speciale pakketten.

Meer informatie en inschrijven via de website Runbynight.nl

advertentie
advertentie
advertentie