Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

Bonte stoet tractoren zorgt voor kerstsfeer

20 december 2021 om 20:57 Evenementen

BARNEVELD Het had door de zaterdagavond afgekondigde harde lockdown heel wat voeten in de aarde, maar maandagmiddag kwam er definitief groen licht voor de ‘kersttoer’ met tractoren langs zorgcentra in de gemeente Barneveld. 

Een bonte stoet van feestelijk verlichte en toeterende trekkers reed maandagavond een bijna veertig kilometer lange route in en rond Barneveld, Terschuur, Zwartebroek, Voorthuizen en Kootwijkerbroek. Dat werd door zowel bewoners en personeel van de zorgcentra als door de talrijke toeschouwers op straat zeer gewaardeerd. 

,,Mijn moeder woont in Neboplus, waar ze ook voorbij kwamen. Complimenten voor degenen die dit hebben georganiseerd in deze donkere coronatijd’’, schrijft Jackeline Weststrate op de Facebookpagina van deze krant. ,,Lekker weer eens iets positiefs. Goed gedaan!’’, meldt Joop Boeve. ,,Twee vliegen in één klap: kerstsfeer en reclame voor de boeren’’, stelt Corina Polhout.

VEEL ENERGIE ,,De organisatie heeft ons door de strenge coronamaatregelen heel veel tijd en energie gekost’’, zegt woordvoerder en melkveehouder Gert-Jan Brouwer uit Stroe. ,,We zijn er wel een dag of acht continu mee bezig geweest in nauw overleg met de gemeente. De burgemeester is zelfs hier bij mij thuis geweest.’’ Hij noemt met name ook de inzet van boa’s Wim Pater en Anthonet ter Maaten.

,,Uiteindelijk kon het doorgaan met 75 trekkers’’, aldus Brouwer. ,,Toen dat bekend werd, hadden we al 139 aanmeldingen, dus we hebben een aantal deelnemers af moeten zeggen en zelfs gisteravond bij het startpunt nog terug moeten sturen. Erg jammer, maar het kon niet anders. We hebben positieve en enthousiaste reacties gehad vanuit de zorgcentra. Daar doen we het uiteindelijk voor. Het is gewoon een heel leuk evenement, dat we nu voor de tweede keer hebben gehouden. Ik denk dat het wel jaarlijks terug zal keren. Als je in de tractor zit, kun je niemand besmetten. Dat dit door kon gaan, hebben we echt te danken aan de fijne samenwerking met de gemeente. Daar zijn we erg blij mee.’’

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie