Zanger Rob Kemps van Snollebollekes.
Zanger Rob Kemps van Snollebollekes. Gelderpop

Snollebollekes en Kensington sluiten kolkend Gelderpop af

26 september 2021 om 10:21 Evenementen

VOORTHUIZEN Met een kolkende mensenmassa voor het podium hebben onder meer de Brabantse feestact Snollebollekes en Nederlands bekendste rockband Kensington zaterdagavond Gelderpop afgesloten. Het muziekfestival in recreatiegebied Zeumeren in Voorthuizen was met 15.000 bezoekers uitverkocht. De vierde editie van Gelderpop is gepland op zaterdag 2 juli 2022.

,,Gelderpop 2021 is een feit én wat hebben we de slingers opgehangen vandaag! Wij gaan nog lang nagenieten van deze prachtige dag. Bedankt voor deze onvergetelijke editie. Tot volgend jaar’’, meldde organisator Festifairs kort na middernacht op Facebook. 

Naar het festival was lang uitgekeken. Al in december 2019 was het programma rond, de derde editie van Gelderpop stond toen gepland voor juli 2020. Door de coronamaatregelen ging het feest vorig jaar niet door en was zaterdag 3 juli 2021 de nieuwe datum. Opnieuw gooide corona roet in het eten en werd gekozen voor zaterdag 25 september. Tot het laatst toe bleef het spannend, totdat het kabinet halverwege deze maand nieuwe versoepelingen bekend maakte, zoals het afschaffen van de anderhalvemeterregel vanaf 25 september.

HOOFDPODIUM Enthousiaste artiesten en bezoekers gooiden zaterdag alle remmen los. ,,Het is één kolkende mensenmassa, met maar één doel vandaag: genieten!’’’, meldde de organisatie al in de loop van de middag. Toen waren er op het hoofdpodium optredens van Suzan en Freek, Royal Beat en Alain Clark, ‘s avonds gevolgd door Bökkers, Wulf en Kensington.

HELDEN In de Helden Dancetent was het feest met lokale, regionale en landelijke dj’s, onder wie De Bouwmeester, DJ Lekker, Isaxbonvineas & Runny Rem, Snollebollekes met zanger Rob Kemps, Freddy Moreira, Chico & Jools, Mental Theo en Tom’E. En dan was er nog het Améézing Café met onder anderen Tim van Leijenhorst, Mc Vicio, Remy Branta en Stapelgek. 

FANTASTISCH De 15.000 bezoekers genoten mede dankzij perfect festivalweer met volle teugen en gingen ‘snoeihard los’, zoals Festifairs het verwoordde. ,,Het was zoooooooo fantastisch’’, meldde Marieke van Beek op Facebook. ,,Waanzinnig!!!’’, aldus Petra Kuhlman.

Ook de artiesten vonden het geweldig. ,,Aaahhh, het bestaat nog!! Net voor het eerst sinds bijna twee jaar weer op een festival gestaan. Zooo genoten’’, schreven Suzan en Freek op Facebook. ,,Gelderpop, het perfecte begin en einde van ons Nederlandse festivalseizoen! Bedankt voor de geweldige vibes allemaal!’’, aldus de mannen van Kensington.

Bekijk hier een video-impressie van Gelderpop 2021.

Rockband Kensington.
Feestact Stapelgek.
Rockband Böckers.
Alain Clark.
Suzan en Freek.
Suzan en Freek.
Helden Dancetent.
Enthousiast publiek.
Zanger Rob Kemps van Snollebollekes
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie