Organisatie koningsdag online in cafe de zwaan
Organisatie koningsdag online in cafe de zwaan Bram van den Heuvel

Digitaal Koningsdagfeest in Barneveld

27 april 2021 om 07:40 Evenementen

BARNEVELD Horecaondernemers in het centrum van Barneveld houden op Koningsdag een digitaal feestje: de Koningsdag Stream Barneveld. Het gaat om een evenement ‘voor en door Barnevelders’. Er zijn Barneveldse dj’s en zangers en er wordt bingo gespeeld, die wordt gesponsord door Barneveldse ondernemers. Het moet een virtueel ‘uitje’ voor het hele gezin worden.

,,Natuurlijk is het bedoeld om te proosten op de verjaardag van onze koning”, zegt initiatiefnemer Petra Kuhlman van Pincho-Café Kuhlman op het Torenplein. Zij organiseert het evenement in samenwerking met de Barneveldse stichting BarEvents. ,,Maar het moet ook dienen als een soort afsluiting van een heel nare coronaperiode. Een dag later gaan de terrassen eindelijk weer open en daar snakken we al zo lang naar.”

Het idee ontstond afgelopen week, toen Kuhlman zijn zevenjarig feestje digitaal vierde. ,,Toen hielp Fred Bolderdijk van Crew Licht en Geluid ons met de livestream. En dat was zó gaaf, dat we tegen elkaar zeiden: kunnen we zoiets ook niet doen met Koningsdag? Hij wilde ons graag helpen. We hebben Thomas Bouw van Bar Sportief en Samantha Kleijer van Café De Zwaan erbij gevraagd en die waren ook enthousiast. En nu gaan we het komende dinsdag gewoon doen.”

Barneveldse dj’s en zangers zullen het feest muzikaal omlijsten. De organisatie strikte het dj-duo Chico&Jools, Niels van Dam (huis-dj van De Zwaan), dj Melvin Taribuka en zanger René van Duin. ,,We maken één stiekem uitstapje naar Almere, met zanger Mario Broerse”, zegt Kuhlman. ,,Maar dat is ook zo’n geweldige zanger, dat is alleen maar leuk. Voor het overige is het echt een feest voor en door Barnevelders.”

Wie het Barneveldse Koningsdag-feestje wil meevieren, kan de link dinsdag gratis vinden via de website van deze krant: www.barneveldsekrant.nl. Speciaal voor de streamparty verzorgen de meeste horecaondernemers iets om te knabbelen. Zo kunnen feestgangers de horeca, terwijl ze genieten van het feest dat de ondernemers organiseren. ,,De meeste ondernemers maken borrelplankjes klaar. Ik weet verder dat De Hebberd een heel gave cocktailbox klaarmaakt, Rose Garden een sushiplankje en Zus&Zus maakt een plankje met allerlei zoetigheden. Het is allemaal lekker divers.”

Wie iets lekkers afneemt bij een van de horecabedrijven, krijgt gratis loten voor een loterij. ,,Je kunt hier bijvoorbeeld een dinerbon bij winnen van een van de ondernemers”, vertelt Kuhlman. ,,Ik ga de komende dagen ook nog langs de plaatselijke middenstand, maar reken er maar op dat er nog meer leuke prijzen te winnen zullen zijn.” Ook worden er drie bingorondes gehouden, onder leiding van Jan Mulder. Twee ronden zijn voor volwassenen, waarbij prijzen als een high tea of high wine te winnen zijn. Kinderen krijgen een eigen bingoronde, met aparte prijsjes. Het geheel zal aan elkaar worden gepraat door een ‘mystery guest’.

De dag na de Koningsdag Stream Barneveld zal Kuhlman één van de eerste zijn die haar terras opent, zegt ze. ,,We kunnen echt niet wachten. Hopelijk is het wel mooi weer, want anders heb je nog niks. Maar we staan er positief in en zijn dolbij dat we als horeca weer mogen knallen.”

Meer informatie is te vinden op de Facebook-pagina van de stichting BarEvent.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie