jeugdige bezoekers
jeugdige bezoekers Kijken bij de Boer

Ruim drieduizend fietsers Kijken bij de Boer

17 augustus 2019 om 20:54 Evenementen Deel je nieuws

Van 31 juli tot en met 10 augustus genoot een publiek van ruim drieduizend fietsers van een bezoek aan meerdere boerenbedrijven tijdens de fietstochten die op vier momenten werden georganiseerd in de Gelderse Vallei.

 

Dit gebeurde ook dit jaar weer op initiatief van LTO Gelderse Vallei en Promotie Veehouderij Barneveld. Toepasselijk onder de naam Kijken bij de Boer. “Want dat is waar we consumenten en burgers voor willen uitnodigen”, vertelt voorzitter Gert van de Bor. “Er zijn zoveel mooie boerenbedrijven in de buurt. Wij dagen met deze fietstochten buurtbewoners en zeker ook toeristen graag uit om op de fiets te stappen en met eigen ogen te komen zien en ontdekken waar voedsel vandaan komt.”

 

Verschillende sectoren

Met in totaal duizenden bezoekers zijn deze fietstochten opnieuw een succes gebleken. “Het is super dat ook dit jaar weer zoveel mensen kennis hebben gemaakt met hoe het reilt en zeilt op de boerderijen van tegenwoordig”, stelt Van de Bor. “Daarbij proberen we elk jaar weer verschillende sectoren aan bod te laten komen.” Dit jaar konden de fietsers dan ook kennis maken met zes verschillende diersoorten: kippen, kalkoenen, geiten, kalveren, melkkoeien en varkens. Daarnaast was er een akkerbouwbedrijf te bewonderen, waarbij ook verschillende machines stonden uitgestald. Tot slot zette dit jaar ook het onderzoekscentrum van Denkavit de deuren van hun innovatieve varkensstal open om uitleg te geven over praktijkonderzoek dat hier wordt uitgevoerd.

jeugdige bezoekers
bezoekers
fietsen
advertentie
advertentie
advertentie