Afbeelding
.

Voorthuizenaar mikt op wereldrecord met duurste hamburger ter wereld

Eten-en-drinken

VOORTHUIZEN De duurste hamburger ter wereld bereiden. Dat is het doel van horecaondernemer Robbert-Jan de Veen uit Voorthuizen. Komende maand doet de eigenaar van snackbar De Daltons een gooi naar een vermelding in het Guinness Book of World Records met een burger van vijfduizend euro. Het huidige record staat op vijfduizend dollar.

De Veen gaat tijdens zijn wereldrecordpoging op maandag 28 juni allerlei exclusieve ingrediënten gebruiken, waarvan sommige zelfs van buiten Nederland komen. ,,Het brood maak ik zelf. Verder gebruik ik ingrediënten zoals Dom Perignon-champagne, saffraan, iberico ham, kaviaar en een cold brew. Die wordt gemaakt met een klassieke Dutch Coffee Machine, uit de VOC-tijd. Ook gaat er bladgoud in. Dat is fijn, zacht 24-karaats goud, want dat is eetbaar.”

De Veen verklapt dat hij de hamburger met de naam ‘The Golden Boy’ nu al heeft verkocht. ,,Maar ik ga nog niet verklappen aan wie! Wat ik wel kan vertellen is dat het eerste exemplaar van de hamburger (de recordpoging) op 28 juni gemaakt wordt. Als er klanten zijn die de burger ook willen hebben, dan is hij vanaf die datum te bestellen en twee weken later klaar. De bereiding kost veel geld door de exclusieve ingrediënten.”

De opbrengst van de recordpoging doneert De Veen aan de Voedselbank. De Voorthuizenaar heeft naar eigen zeggen al jaren een fascinatie voor records. ,,Mijn grootouders hadden het Guinness Book of World Records. Daar las ik altijd in. Ik vond dat heel interessant.”

advertentie
advertentie