Monteur René van den Berg.
Monteur René van den Berg. TBK Group
Baandichtbij.nl

‘Ik heb eigenlijk iedere dag ander werk’

12 april 2022 om 13:30 Economie

RENSWOUDE Met praktische, innovatieve en duurzame oplossingen op het gebied van stofemissie, vervuiling en scheefloop heeft de TBK Group uit Renswoude zich in 65 jaar tijd ontwikkeld tot een speler van wereldformaat. De veelal in eigen beheer ontwikkelde producten en oplossingen vinden via een dealernetwerk hun weg door geheel Europa en ver daar buiten. En dat biedt kansen voor jou. TBK Group zoekt per direct een monteur buitendienst.

TBK Group heeft zich, onder aanvoering van de bevlogen directeuren-eigenaren Wijnand van de Vendel en Bart Kelderman, de laatste jaren sterk doorontwikkeld. Er is ruimte voor productontwikkeling, marketing, visiedoelen, ondersteunen van medewerkers. Door de nieuwe structuur is TBK Group uitgegroeid tot een breed georiënteerde holding met een viertal dochterondernemingen, die gezamenlijk zorgen voor een solide, sterke basis: TBK Spillage Control, IFE Benelux, TBK Services en DCP Benelux. Elke entiteit beschikt over haar eigen specialistische kennis, ervaring, producten en diensten. Maar binnen de groep werken de vier bedrijven vaak nauw met elkaar samen. De visie van TBK is helder: werken aan producten en oplossingen om vervuiling, scheefloop en stofoverlast in de stortgoed verwerkende industrie te reduceren en materiaalstromen te scheiden.

VACATURES Om dit handen en voeten te geven zoekt TBK Group een monteur buitendienst en een project engineer. Samen met een collega voer je als monteur buitendienst zelfstandig werkzaamheden uit op locaties door geheel Nederland en België. Je werkzaamheden bestaan uit het monteren en onderhouden van componenten voor transportbanden zoals bandschrapers, afdichtings-, impact- en bandstuursystemen. Montage van en onderhoud aan ontstoffingsfilters, ontstoffingsinstallaties, trilgoten, zeefmachines en ferro- en non-ferro magnetische scheiders. René van den Berg: ,,Afwisseling. Dat komt het eerst in me op als je vraagt naar mijn ervaringen als monteur in de buitendienst bij TBK Group. De ene keer werken we aan schrapers van transportbanden, de andere keer aan het stuursysteem ervan en de volgende dag weer aan stoffilters of afzuigsystemen. Het zijn telkens andere machines.”

TEKENAAR TBK Group zoekt ook een project engineer, een nieuwe collega voor Rob Bakker. ,,Ik zorg dat het werkproject is voorbereid en de werktekeningen er zijn, zodat de buitendienst verder zelfstandig aan de slag kan. En dat alles duidelijk is en je de klus verder zelf kan klaren.’’ De projecten zijn uitdagend en we werken met moderne apparatuur en software. ,,Het geeft veel voldoening om voor klanten oplossingen te bedenken die het rendement van installaties verhogen en tegelijkertijd het milieu dienen’’, zegt Rob. 

DIVERS ,,De werkomgeving is enorm verschillend, vertelt René over zijn werk als monteur: ,,Van de havens van Rotterdam en Amsterdam tot een bekende koffiebranderij of staalfabriek en van de voedingsmiddelenindustrie tot chemie of zand- en grindwinning. Die werkomgeving blijft niet beperkt tot Nederland. ,,We zijn ook actief in België, voornamelijk in de regio Antwerpen en Gent. En incidenteel voeren we werkzaamheden elders in en buiten Europa uit.”

,,Het werk betreft niet alleen onderhoud van machines”, vervolgt René. ,,We bouwen zelf ook bestaande installaties verder uit of maken nieuwe installaties. Het is dus revisie, onderhoud en nieuwe installaties. De ene keer in kolen dan weer in huisvuil en dan weer in zand en grind.”

VISITEKAARTJE René haalt er veel voldoening uit. ,,Ook al omdat we veel contacten met de klanten hebben. Je spreekt mensen voor, tijdens en na het werk. Je bespreekt de werkzaamheden en geeft advies. Je bent eigenlijk het visitekaartje van het bedrijf.” Rob: ,,De sfeer bij ons is gemoedelijk, de sfeer is open. Als het even kan sluiten we de week af met een drankje.” René en zijn collega’s verwelkomen je graag in het team.

Wil jij ook samen mooie dingen maken? Wil je reageren of wil je eerst een kijkje nemen? Dat kan. Stuur een e-mail met je cv naar info@tbkgroup.com , pak de telefoon en maak een afspraak met Wijnand van de Vendel: 0318 745 740 ,,Of kom even langs als je in de buurt bent, de koffie is bijna altijd klaar.”

Tekenaar/werkvoorbereider Rob Bakker.
TBK Group biedt praktische, innovatieve en duurzame oplossingen om verspilling, vervuiling en stofemissie tot een minimum te beperken en afvalstromen om te zetten naar nieuwe, waardevolle grondstoffen.
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie