Monique van de Kraats (31) is teamleider bij Stoneridge-Orlaco.
Monique van de Kraats (31) is teamleider bij Stoneridge-Orlaco. Pauw Media
Baandichtbij.nl

Barneveldse marktleider zoekt enthousiaste collega’s

Economie

BARNEVELD Steeds meer chauffeurs kunnen veilig hun werk doen dankzij Stoneridge-Orlaco. Als marktleider op het gebied van camera- en monitorsystemen levert het Barneveldse bedrijf aan vooraanstaande voertuigfabrikanten van over de hele wereld. Om de enorme groei bij te benen, zoekt Stoneridge-Orlaco nieuwe productiemedewerkers.

Eigenlijk begon Monique van de Kraats (31) negen jaar geleden als tijdelijke kracht bij Stoneridge-Orlaco. ,,Maar ik kon blijven en ben letterlijk met het bedrijf meegegroeid”, vertelt ze in het moderne, lichte pand aan de Albert Plesmanstraat 42 in Barneveld. In die negen jaar tijd wist Monique het van productiemedewerker tot teamleider te schoppen. ,,Het is mijn taak om iedereen te helpen en te zorgen dat mijn collega’s het naar hun zin hebben. Iemand die plezier heeft in zijn werk, levert kwaliteit.”

CAMERA VAN DE TOEKOMST In diezelfde negen jaar groeide alleen al het productieteam uit van zo’n veertig naar pakweg negentig medewerkers met verkoopkantoren en dealers wereldwijd. Voorlopig komt er nog geen einde aan de groei, vertelt Monique. ,,Zo worden bijvoorbeeld steeds meer vrachtwagens, bussen en touringcars voorzien van ons innovatieve camerasysteem MirrorEye. Dit is écht de toekomst, want met MirrorEye worden traditionele buitenspiegels vervangen door een camerasysteem. We staan bij Stoneridge-Orlaco dan ook nooit stil, er komen telkens nieuwe producten en mensen bij.” 

PRIEGELWERK ,,Omdat je een basistraining van Stoneridge-Orlaco krijgt, kun je zonder vooropleiding aan de slag als assemblage medewerker”, vervolgt de teamleider. Het belangrijkste is dat je niet vies bent van ‘een beetje priegelwerk’. In ruil daarvoor krijg je een goede cao, een prettige werkplek en kom je terecht in een hecht team. Volgens Monique draait binnen dat team alles om samenwerking; elke medewerker heeft zijn eigen taak in het productieproces. ,,We werken nauw samen om onze camera’s, monitoren en bijproducten te maken.”

Hoewel Stoneridge-Orlaco een wereldspeler is, hangt er de sfeer van een echt Barnevelds familiebedrijf. De gezellige uitjes die regelmatig worden georganiseerd, dragen volgens Monique bij aan het familiegevoel. ,,Van een avondje bowlen tot een schietles op de vereniging en een volleybaltoernooi: onze personeelsvereniging bedenkt altijd iets leuks. Zelfs in coronatijd zorgden ze ervoor dat we ons thuis niet hoefden te vervelen.”

Wil jij als assemblage medewerker onderdeel zijn van dit succesverhaal? Bekijk dan de vacaturepagina op www.orlaco.com/career en solliciteer direct. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met de HRM-afdeling via 0342-404555 of hrm@orlaco.com. Direct solliciteren? Gebruik de QR-code!

Afbeelding
advertentie
advertentie