De vestiging van Adriaan Goede in Landsmeer.
De vestiging van Adriaan Goede in Landsmeer. Google Maps

Hardeman Kootwijkerbroek neemt eierspecialist Adriaan Goede over

22 maart 2021 om 17:11 Economie

KOOTWIJKERBROEK Hardeman Egg Group uit Kootwijkerbroek heeft eiproducten-bedrijf Adriaan Goede uit Landsmeer overgenomen. Hardeman nam midden vorig jaar ook al eierhandel Kwetters uit Veen over.  

,,Met deze stap verstevigt Hardeman Egg Group haar positie in de eiermarkt en versterkt Adriaan Goede haar toekomstige marktpositie’’, melden beide bedrijven in een bericht op de websites van Kwetters en Adriaan Goede.

EXPORT Adriaan Goede B.V., opgericht in 1895, behoort naar eigen zeggen tot één van de oudste eiproducten-bedrijven ter wereld. De onderneming exporteert naar meer dan dertig landen. Onder de eiproducten vallen bijvoorbeeld vloeibaar eigeel en eiwit en eigeel- en eiwitpoeder. Deze worden onder meer toegepast in deeg- en bakwaren, sauzen en mayonaise.
,,Samen met onze veertig collega’s verwerken wij meer dan twee miljoen eieren per dag tot hoogwaardige eiproducten in alle soort en maten’’, meldt de directie van het bedrijf uit Landsmeer (bij Amsterdam) op zijn website.

SUPERMARKTEN Kwetters levert scharrel-, vrije uitloop-, biologische en kwarteleieren aan afnemers in Duitsland, Nederland en België. Tot de klantenkring van het bedrijf op de grens van Noord-Brabant en Gelderland behoren grote supermarktorganisaties en industriële bedrijven. Kwetters heeft eierpakstations in Veen, Ede en het Duitse Langenweddingen.

VERSTERKEN Voor Hardeman Egg Group betekent de overname van Adriaan Goede ,,een welkome en waardevolle aanvulling van het productassortiment’’. ,,Kwetters en Adriaan Goede zijn volledig complementair en zullen elkaar gaan versterken in de eiermarkt’’, aldus Hardeman.

TOEKOMST De Kootwijkerbroekse onderneming stelt met de overname van het eiproducten-bedrijf duidelijk te maken dat het ,,toekomst ziet in de West-Europese pluimveemarkt en daar graag in investeert’’.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie