Het nieuwe magazijn heeft een oppervlakte van 7.500 vierkante mter en biedt ruimte aan zo’n 15.000 palletplaatsen.
Het nieuwe magazijn heeft een oppervlakte van 7.500 vierkante mter en biedt ruimte aan zo’n 15.000 palletplaatsen. Denkavit

Nieuw hoogbouwmagazijn Denkavit in Voorthuizen

17 november 2020 om 11:14 Economie

VOORTHUIZEN Denkavit heeft op zijn terrein aan de Tolnegenweg in Voorthuizen een nieuw hoogbouwmagazijn in gebruik genomen. 

De producent van veevoer voor jonge dieren meldt hiermee een grote stap te zetten voor verdere efficiëntieverbetering en professionalisering van de logistieke processen.

GRONDSTOFFEN De wens voor extra opslagcapaciteit in Voorthuizen, de hoofdvestiging van  Denkavit, was groot. ,,De extra opslag biedt veel mogelijkheden om de kansen op de internationale grondstoffenmarkten nog beter te benutten. Dit sluit goed aan op de strategie om onze positie op deze markt verder uit te bouwen’’, aldus Denkavit.

,,Bovendien biedt het magazijn meer ruimte om eindproducten en emballage op te slaan. Op deze manier zijn we in staat om efficiënter te kunnen werken en  daarmee de klanten beter te bedienen. Het nieuwe magazijn heeft een oppervlakte  van 7.500 vierkante meter en biedt ruimte aan zo’n 15.000 palletplaatsen.  

VOORRAAD Om het nieuwe magazijn zo efficiënt mogelijk te gebruiken is een warehouse  management systeem (WMS) geïmplementeerd. ,,Dit systeem beheert de volledige voorraadregistratie en de voorraadprocessen binnen het magazijn’’, licht Denkavit toe. ,,Doordat het in verschillende fases geïmplementeerd gaat worden in al onze magazijnen in Nederland  en Frankrijk gaat dit systeem voor een flinke efficiencyslag in ons magazijnbeheer zorgen.’’  

LEIDENDE POSITIE Denkavit is een familiebedrijf dat al meer dan tachtig jaar bestaat. De onderneming is gespecialiseerd in jongdiervoeding, vleeskalverhouderij en voeringrediënten voor kalveren, biggen, geiten- en schapenlammeren. Denkavit heeft op dit terrein naar eigen zeggen een leidende positie. 

EUROPA Als internationale speler investeert het Voorthuizense bedrijf continu in kennis en onderzoek. ,,De resultaten delen we met veehouders en mengvoederbedrijven. Onze activiteiten zijn gebaseerd op langdurige partnerschappen, betrouwbaarheid, kennis, onderzoek en innovatie. Op deze manier zorgen wij ervoor dat wij samen met onze klanten blijven groeien.’’  Denkavit is met een omzet van 650 miljoen euro en 575 medewerkers wereldwijd actief, met Europa als thuismarkt. 

De allereerste (gouden) bigbag staat klaar voor opslag in het magazijn.
Het nieuwe magazijn heeft een oppervlakte van 7.500 vierkante meter en biedt ruimte aan zo’n 15.000 palletplaatsen.
Projectleiders Wout van Veldhuizen (links) en Peter Lanfermeijer mochten het openingslint doorknippen in het nieuwe hoogbouwmagazijn van Denkavit.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie