Diervriendelijke huisvesting voor leghennen van Jansen Poultry Equipment.
Diervriendelijke huisvesting voor leghennen van Jansen Poultry Equipment. VDL/Jansen Poultry

VDL neemt Jansen Poultry Equipment in Barneveld over

2 oktober 2020 om 14:17 Economie

BARNEVELD De VDL Groep uit Eindhoven heeft Jansen Poultry Equipment in Barneveld overgenomen. Dat meldt het industriële familiebedrijf in een persbericht. VDL wil hiermee zijn positie in de agrarische sector versterken. 

Jansen Poultry Equipment (JPE), gevestigd op bedrijventerrein Harselaar, is één van ’s werelds grootste producenten van pluimveesystemen voor de leg-, vermeerderings- en vleeskuikensector. Het winstgevende familiebedrijf telt ongeveer 125 medewerkers en had in 2019 een jaaromzet van ruim 50 miljoen euro. JPE beschikt over een wereldwijd dealernetwerk en is actief in meer dan tachtig landen. 

Oprichter Ab Jansen is blij dat zijn medewerkers door deze overname bij een familiebedrijf blijven.

WELZIJN Het Barneveldse bedrijf is volgens VDL specialist in de ontwikkeling en productie van systemen die onmisbaar zijn voor de pluimveesector: van huisvestings-, eiertransport- en ontladingssystemen tot luchtwassers, warmtewisselaars en mestdroogsystemen. ,,Deze geavanceerde systemen zijn erop gericht om het welzijn én de gezondheid van kippen te verbeteren, met als gevolg betere productieresultaten voor de ondernemer.’’

AANVULLING VDL ziet JPE als een welkome aanvulling op de producten van VDL Agrotech, specialist in geautomatiseerde voedersystemen voor de varkenshouderij en de pluimveehouderij én leverancier van complete stalinrichtingen. 

,,Met JPE in de gelederen wordt VDL een completere aanbieder voor de internationale pluimveemarkt, een veelbelovende sector. De markt verlangt steeds vaker een breed georiënteerde partner die zowel systemen voor de leg- als de vleessector kan leveren’’, aldus de VDL Groep.

VERSTERKEN VDL Agrotech en Jansen Poultry Equipment werken al jaren samen. Met de overname zal de kracht door samenwerking tussen VDL Agrotech en Jansen Poultry Equipment verder intensiveren, stelt president-directeur Willem van der Leegte van de VDL Groep. ,,Ondanks dat er door de huidige omstandigheden voldoende uitdagingen zijn, past deze overname geweldig bij ons. Wij zijn ervan overtuigd dat JPE en VDL elkaar gaan versterken.”

LANGE TERMIJN ,,Ik ben trots én verheugd dat mijn medewerkers door deze overname bij een familiebedrijf blijven’’, meldt oprichter Ab Jansen van Jansen Poultry Equipment, waarmee hij in 1986 startte. ,,Daarnaast biedt deze stap continuïteit op lange termijn voor de onderneming in Barneveld. Ik kijk uit naar het intensiveren van de samenwerking met VDL, dat het huidige beleid in grote lijnen zal voortzetten.” 

Ab Jansen blijft zijn brede kennis en expertise inzetten in een adviserende rol. Brian van Hooff, directeur VDL Agrotech, gaat ook de directie voeren van JPE.

15.000 MEDEWERKERS De VDL Groep, in 1953 opgericht door Pieter van der Leegte, is met ruim 15.000 medewerkers in twintig landen actief. De groep omvat 106 werkmaatschappijen, elk met een eigen specialisme, die onderling intensief samenwerken. De gecombineerde jaaromzet in 2019 bedroeg bijna 5,8 miljard euro.

Directeur Brian van Hooff van VDL Agrotech (links) en oprichter Ab Jansen van Jansen Poultry Equipment.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie