Afbeelding
Struik Foods Europe

Struik Voorthuizen fuseert met Zwanenberg in Almelo

16 maart 2020 om 13:59 Economie

VOORTHUIZEN Struik Foods Europe bij Voorthuizen en Zwanenberg Food Group in Almelo gaan samen verder. Dat is vandaag - maandag 16 maart - bekendgemaakt. Hierdoor ontstaat een voedingsmiddelenconcern met 1.800 medewerkers en een jaaromzet van 540 miljoen euro.

Volgens beide bedrijven zijn de vakbonden geïnformeerd en hebben de ondernemingsraden positief geadviseerd. ,,De Autoriteit Consument en Markt heeft reeds ingestemd met de voorgenomen transactie. Er vallen geen ontslagen.''

,,Met deze fusie ontstaat een krachtige combinatie op het gebied van soepen, sauzen, conserven en maaltijden'', melden de ondernemingen in een persbericht. ,,Zwanenberg Food Group biedt werk aan 1.600 mensen die samen een omzet van 420 miljoen euro realiseren. Bij Struik Foods Europe, dat een jaaromzet realiseert van 120 miljoen euro, werken 200 mensen.''

STERKE MARKTPARTIJ ,,Samen zijn Zwanenberg en Struik sterker dan ieder voor zich. Er zijn grote synergievoordelen te behalen door deze krachtenbundeling", stelt bestuursvoorzitter Aldo van der Laan van Zwanenberg. 

,,Vandaag de dag is schaalgrootte cruciaal voor succes'', meldt René van Drie van Struik. ,,Samen vormen de ondernemingen een sterke marktpartij. Zwanenberg is een uitstekende partner voor Struik, want zij is goed thuis in de segmenten waarop Struik zich richt: soepen, sauzen, knakworsten en maaltijden."

KIPS Zwanenberg Food Group exporteert vleesconserven (onder meer met de merknaam ZWAN) naar meer dan honderd landen wereldwijd. In de Benelux is Zwanenberg vooral bekend van de merken Kips (leverworst, paté, vega-producten, vleeswaren) en Huls (droge worst). Zwanenberg heeft productielocaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Struik Foods Europe, gevestigd aan de Voorthuizerweg net buiten Voorthuizen, bestaat sinds 1950. Het familiebedrijf voert merken als Struik, Ye Olde Oak (knakworst en ham in het Verenigd Koninkerijk) en Sonnen Bassermann (soepen en maaltijden in Duitsland). Sinds  2016 is Struik in handen van Fratelli BV, een beleggingsvennootschap van de familie Van Drie.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie