LTO over vogelgriep: ‘Het is net als de lotto, je weet het nooit zeker’

25 jan, 14:39 Dieren
Jan van Uffelen
Afbeelding

BARNEVELD/EDE Met een recente uitbraak van het vogelgriepvirus bij een eendenbedrijf tussen Lunteren en Ede, komt het voor pluimveehouders zeer gevreesde virus plots een stuk dichterbij. ,,En tegelijkertijd ook weer niet, want de dreiging is eigenlijk gelijk gebleven. Feitelijk gezien is het nu de lotto: krijg je het wel of krijg je het niet.’’

Dat zegt bestuurslid Pieter Bouw van de agrarische belangenorganisatie LTO Gelderse Vallei. Maandagavond laat meldde de Rijksoverheid dat het virus is vastgesteld op een vermeerderingsbedrijf met eenden tussen Lunteren en Ede. De ongeveer drieduizend dieren op het bedrijf worden geruimd en in een cirkel van tien kilometer rondom de stal geldt nu voor enkele weken een vervoersverbod.

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.