Afbeelding
Dierentehuis De Hof van Ede

In Lunteren gevonden labrador nog niet terug bij baasje

Dieren

LUNTEREN De eigenaar van de op straat gevonden labrador heeft zich nog niet gemeld. De hond, een teefje dat al op leeftijd is, werd vorige week maandag op de Postweg in Lunteren loslopend en in slechte conditie aangetroffen. Ze verblijft momenteel in dierenasiel De Hof van Ede, dat dinsdagmiddag met een update komt: ,,Wat kregen we ontzettend veel reacties. Hartverwarmend om te zien hoeveel aandacht er voor haar was. Bij ons is ze inmiddels ‘mevrouw Van Lunteren’ gedoopt.”

De hond is er medisch gezien niet best aan toe, laat het asiel weten. ,,Zonder uit te weiden over het hoe en wat precies, zijn we samen met onze dierenarts druk bezig met onderzoeken wat we voor haar kunnen doen. In de tussentijd proberen we het haar zo comfortabel mogelijk te maken.”

GASTGEZIN Omdat de medewerkers het sneu vonden dat de viervoeter in een kennel zou moeten verblijven, werd de labrador in eerste instantie naar een gastgezin gebracht. ,,Helaas was ze in huis niet op haar gemak en bleef ze erg onrustig. Ze lijkt niet gewend te zijn om in huis te wonen. Gelukkig vindt ze het verblijf in het asiel wel prettig en komt ze nu tot rust.”

Verschillende hondenliefhebbers hebben het asiel al laten weten de labrador een goed thuis te willen bieden als het baasje niet wordt gevonden. ,,De reden dat we hier nog niet op zijn ingegaan, is omdat we nog niet weten hoe het verder zal gaan met haar en wat er uit de onderzoeken zal komen. Het ziet er niet rooskleurig uit en het blijft nog wel spannend, maar we zullen haar alle kansen geven.”

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Leven Dailah in teken van God na 'dieptepunt' studententijd Twintigers 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Jonge scouts naar Zuid-Korea: 'Ik spaar al vijf jaar voor deze reis' 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Groeten uit Canada: 'Ik voel mij hier als een vis in het water' 4 uur geleden
advertentie