De dode wolf langs de weg tussen Wekerom en Ede.
De dode wolf langs de weg tussen Wekerom en Ede. WH Fotografie

Dode wolf in bos bij Wekerom, vermoedelijk door aanrijding

24 februari 2024 om 07:20 Dieren Wolf Barneveld Veluwe

WEKEROM In het bos tussen Wekerom en Ede is bij de kruising van de Edeseweg met de Immenweg en Wekeromseweg vrijdagavond een dode wolf aangetroffen. Het dier is vermoedelijk aangereden door een auto. 

Voorbijgangers zagen het dier liggen tussen de rijbaan en het fietspad, nabij landgoed De Valouwe en natuurgebied Wekeromse Zand. Volgens de politie ter plaatse wordt onderzoek gedaan naar het dier en de doodsoorzaak. Er had zich vrijdagavond nog niemand gemeld die betrokken was bij de aanrijding.

De standaardprocedure is volgens bureau BIJ12, dat het wolvendossier coördineert voor de provincies, dat sectie wordt verricht op de dode wolf door het Dutch Wildlife Health Centre (DWHC) van de Universiteit Utrecht en door Wageningen Environmental Research (WENR). 

,,DWHC verricht veterinair onderzoek, zoals de doodsoorzaak en eventueel onderliggende ziekten. WENR verricht dierecologisch onderzoek en richt zich hierbij op leeftijd, geslacht, conditie, voortplantingsstatus en voedselkeuze. Wanneer mogelijk wordt de eventuele maaginhoud veiliggesteld en beoordeeld op samenstelling’’, aldus BIJ12. 

Lees meer verhalen over de wolf in ons dossier.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie