Medewerkers van de Dierenambulance Barneveld in oktober vorig jaar bij de doodgeschoten wolf in Stroe.
Medewerkers van de Dierenambulance Barneveld in oktober vorig jaar bij de doodgeschoten wolf in Stroe. Dierenambulance Barneveld

Politie zoekt mannen in blauwe overall in zaak dode wolf Stroe

Overig

STROE De politie heeft via tv-programma Opsporing Verzocht een nieuwe oproep gedaan in het onderzoek naar het doodschieten van een wolf. Het dier werd vrijdagmorgen 1 oktober vorig jaar gevonden in een greppel langs de Stroeërschoolweg bij Stroe.

Een voorbijganger ontdekte de dode wolf rond 10.00 uur. Uit onderzoek blijkt volgens de politie dat eerder die ochtend, rond 08.45 uur, vlakbij deze plek twee voertuigen en twee mannen hebben gestaan. De politie wil graag weten wie dat zijn geweest.

PAARDENTRAILER ,,Beide mannen hadden toen ze werden gezien een blauwe overall aan. Ze stonden bij een witte bestelauto - waarschijnlijk een Volkswagen Caddy - en een grijs/blauw busje. Het tweede voertuig trok een lage, korte paardentrailer’’, aldus de politie. ,,Bent u één van die mannen of heeft u een idee wie zij kunnen zijn, neem alstublieft contact op met de politie. Ook als u mogelijk iets weet over de VW Caddy, het busje en/of de paardentrailer horen wij graag van u.’’

BELONING Voor de gouden tip in deze zaak ligt volgens de politie nog steeds een beloning klaar. ,,Na een initiatief van de Faunabescherming is het bedrag met behulp van crowdfunding opgelopen tot 16.000 euro. Informatie doorgeven kan via de Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800-7000.’’Een vermoedelijk soortgelijke paardentrailer stond volgens de politie op de Stroeërschoolweg.
advertentie