Afbeelding
Erik van 't Land

Prikbus komt naar Voorthuizen

4 november 2021 om 07:10 Corona

VOORTHUIZEN De vaccinatiebus van GGD Gelderland-Midden wordt de komende tijd drie keer op een zaterdag opgesteld in Voorthuizen. Dat hebben de gemeente Barneveld en de GGD gezamenlijk besloten. Zaterdag 13 november staat de prikbus er voor de eerste keer.

De vaccinatiebus is dan te vinden op het parkeerterrein van Bethabara aan de Van den Berglaan, tegenover zorgcentrum Nieuw Avondrust. Ook op zaterdag 27 november en zaterdag 11 december staat de bus op deze plek. Op alle drie de zaterdagen is de vaccinatiebus toegankelijk van 10.00 tot 16.00 uur. Iedereen van twaalf jaar en ouder kan hier zonder afspraak terecht voor een coronavaccin. Wel moeten bezoekers een legitimatiebewijs meenemen en een mondkapje dragen.

De prikbus in Voorthuizen is een aanvulling op de inzet van de bus in Barneveld. Die bus, op donderdagen aan de Kapteijnstraat, blijft tot in ieder geval eind dit jaar komen, al gaan de tijden wel veranderen. Vandaag en volgende week donderdag staat deze bus er nog van 9.00 tot 17.30 uur, maar vanaf donderdag 18 november wordt dat van 12.00 tot 18.00 uur. De prikbus in Barneveld staat nu tot en met in ieder geval donderdag 23 december ingepland. In de vaccinatiebus kunnen bezoekers ook hulp krijgen bij het activeren van de QR-code, die nodig is als coronatoegangsbewijs.

Met de inzet van de vaccinatiebus hopen de gemeente Barneveld en GGD Gelderland-Midden de vaccinatiegraad in de gemeente Barneveld omhoog te krijgen, omdat deze vaccinatiegraad vooralsnog achterblijft op het landelijk gemiddelde. Een eerder plan voor inzet van een prikbus op zaterdag in Kootwijkerbroek, werd geannuleerd. In reactie daarop kwam het idee om wel de zaterdag toe te voegen, maar in een ander dorp.

Naast inzet van de vaccinatiebus wordt er momenteel met de huisartsen ook gesproken over het inrichten van priklocaties bij huisartsenpraktijken.

De gemeente en de GGD gaan de komende tijd ook extra inzetten op het testen op corona. Naast de coronatestlocatie van de GGD in ‘t Trefpunt in Voorthuizen, komt er mogelijk een pop-up testlocatie in Barneveld bij. Daarnaast zijn er vier testlocaties die bedoeld zijn voor ‘testen voor toegang’. Die locaties zijn te vinden aan de Achterdorpstraat 5 en Nederwoudseweg 17 in Barneveld, aan de Energieweg 30-2 op bedrijventerrein Harselaar en aan de Oud Milligenseweg 34 in Garderen.

Wouter van Dijk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie