Afbeelding
anp / Remko de Waal

Nieuwe daling van Barneveldse coronabesmettingen

Corona

BARNEVELD Het aantal coronabesmettingen in Barneveld is voor de derde week op rij afgenomen. Het RIVM registreerde van woensdag 5 tot en met dinsdag 11 mei in totaal 196 Barnevelders met een positieve test. Dit zijn er 25 minder dan vorige week.

Deze daling van 11,3 procent is iets sterker dan de landelijke cijfers laten zien. In heel Nederland kwamen er de afgelopen zeven dagen ruim 47.000 nieuwe coronagevallen bij, een afname van 9 procent. Het RIVM meldt tevens dat er 22 procent minder patiënten met Covid-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen dan een week ervoor. Ook het aantal opnames op de intensive care-afdelingen daalde met 22 procent. Met name bij de mensen in de leeftijdsgroepen die al zijn gevaccineerd, is een sterke daling te zien. Desondanks is er nog geen sprake van een door het Outbreak Management Team (OMT) gewenste daling, aldus het RIVM. De druk op de ziekenhuizen blijft namelijk ‘zeer hoog’.

Ook de besmettingsgraad in Barneveld nam de afgelopen week af, al blijft deze hoog in vergelijking met omliggende gemeenten in de regio. De afgelopen veertien dagen lag dit cijfer hier op 633 meldingen per 100.000 inwoners. Dat is hoger dan in Renswoude (588 op 100.000) en Putten (568), de gemeenten die na Barneveld de hoogste besmettingsgraad hebben. Hierachter volgen Ede (501), Scherpenzeel (476), Veenendaal (450), Leusden (444), Woudenberg (442), Amersfoort (392) en Nijkerk (352).

Gedurende de afgelopen twee weken zijn er twee Barnevelders met Covid-19 opgenomen in het ziekenhuis. Voor het eerst sinds begin maart zouden er geen sterfgevallen zijn genoteerd die met corona samenhangen.

advertentie
advertentie