De GGD-testlocatie in jongerencentrum Villa 29 in Barneveld.
De GGD-testlocatie in jongerencentrum Villa 29 in Barneveld. Pauw Media

Lichte afname coronabesmettingen in Barneveld

26 augustus 2020 om 08:34 Corona

BARNEVELD Het aantal coronabesmettingen in de gemeente Barneveld neemt iets af, zo blijkt uit cijfers die het RIVM dinsdag naar buiten bracht. In de periode tussen 12 en 25 augustus werden er veertien nieuwe gevallen genoteerd. Er zijn geen ziekenhuisopnamen of doden gemeld.

Het RIVM brengt elke week het aantal coronabesmettingen van de afgelopen twee weken naar buiten. Vorige week meldde de instantie dat er tussen 5 en 18 augustus in totaal negentien nieuwe positieve testen waren afgenomen bij Barnevelders. De week daarvoor bleef de teller steken op twaalf.

In de regio werden de meeste gevallen van COVID-19 genoteerd in Amersfoort: 43. Ede telde de afgelopen veertien dagen evenveel besmettingen als Barneveld (veertien). Iets minder positieve testen waren er onder de inwoners van Veenendaal (elf), Leusden (acht), Putten (zes), Scherpenzeel (vier) en Nijkerk (vier). Woudenberg en Renswoude bleven coronavrij.

Het aantal ziekenhuisopnamen bleef de afgelopen twee weken beperkt tot drie in deze regio: twee in Amersfoort en één in Ede. In die gemeente was ook de enige dode te betreuren als gevolg van het coronavirus.

Vorige week maandag werd in Barneveld een nieuwe GGD-testlocatie geopend, in jongerencentrum Villa 29 aan de Nieuwe Markt. In een week tijd werden hier zo’n achthonderd mensen getest, waarvan er twaalf corona-positief waren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie