Pianist Steven Hupkens.
Pianist Steven Hupkens. Foto van 't Land

Virtuoze pianist grote winnaar uitslagenavond in Schaffelaartheater

19 maart 2022 om 10:50 Column Tips van de redactie

Vergeet Lokaal Belang, vergeet de SGP. De grote winnaar van de verkiezingsavond was de voor mij onbekende pianist die in de foyer van het Schaffelaartheater alle onderdelen met een ongekende variatie aan liedjes, deuntjes en meesterwerken aan elkaar verbond. 

De man beleefde hoor- en zichtbaar plezier aan zijn ruim vier uur durende optreden, terwijl bijna niemand oog of oor voor hem leek te hebben. Toen ik rond 20.30 uur het theater binnenliep, zat deze muzikale held al heerlijk te spelen. Om 1.00 uur was hij er nog steeds. Op dat moment liepen alleen de grote overwinnaars Jan Top (SGP), Mijntje Pluimers en Jan Willem van den Born (Lokaal Belang) nog rond om de laatste felicitaties te incasseren en de geïmproviseerde versie van We are the Champions mee te neuriën. 

Is het iemand opgevallen dat deze heerlijke man telkens de juiste keuzes maakte? Heeft iemand gehoord dat hij Let it BI van The Beatles een nieuwe impuls gaf toen het over Burger Initiatief ging? Bij de ChristenUnie speelde hij See You (CU) again van de zingende dominee Dwight Dissels, bij Lokaal Belang ‘Born to Win’ (ode aan Jan Willem van den Born, de nummer 2 van de lijst), bij het CDA ‘Wat heb je gedaan Daan’ (van Adele Bloemendal, met een verwijzing naar lijsttrekker Daan de Vries), bij de VVD een hit van Bruce Springsteen (beter bekend als The Boss, met een knipoog naar Theo Bos), bij de SGP een gedragen liedje van ZZ Top en bij Pro’98 een onbekend pareltje van Ilse de Lange: PROud. 

De man had een staande ovatie verdiend, maar het bleef stil. Uiteindelijk vertrok de held van de avond in zijn eentje. Met stille trom.

[Erik Roest

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie