Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

Column Zevensprong: schrikkelbarend slechte zitplek

3 maart 2024 om 12:25 Column

BARNEVELD Uiteraard waren er bruidsparen die graag op 29 februari wilden trouwen. Zij lieten zich niet afschrikkelen door het feit dat ze pas over vier jaar hun eerste jubileumdag kunnen vieren. ,,Ik vond het wel een handige datum’’, liet de bruidegom die ik mocht trouwen zich ontvallen, om vervolgens een tipje van de sluier op te lichten. ,,Op deze manier hoef ik maar eens in de vier jaar een bloemetje voor mijn vrouw te kopen.’’ De bruid in kwestie sprak van een schrikkelbarend slechte start. Ik hoop oprecht dat ze hun eerste jubileum (over vier jaar) halen.

Leuk zo’n extra dag. Dan heb je eindelijk de tijd om datgene te doen waar je de afgelopen vier jaar geen tijd voor hebt gehad. Voor de gemeente Barneveld had 29 februari een mooie dag kunnen zijn om eindelijk eens een goede werkplek te regelen voor mijn collega’s. Enkele jaren geleden onderging de raadszaal een ingrijpende metamorfose. Kosten: 225.000 euro. 

Voor de pers werden ook zitplaatsen geregeld op de eerste rij van de publieke tribune. Prachtig natuurlijk, alleen werd er geen rekening gehouden met het feit dat mijn collega’s ook beenruimte nodig hebben. Vanwege de afscheiding van hun werkplek met een houten schot/muurtje (zie foto), zitten ze met hun knieën tegen hun neus. Nu kan ik me voorstellen dat je er als gemeentebestuur niet op zit te wachten dat onze verslaggevers er met gestrekt been ingaan, maar je kunt ook overdrijven.

In november 2022 dienden we bij de gemeente een officiële klacht in. We wachten nog steeds op een officieel antwoord. Reden voor mij om in deze rubriek steen, maar vooral been te klagen.

Inmiddels is de raadszaal opnieuw verbouwd, maar ook bij deze 30.000 euro kostende ingreep zijn ‘onze’ zitplekken over het hoofd gezien. Tja…Dat mag je teleurstellend noemen voor een gemeente die zich beroept op kernwaarden als gastvrij en wendbaar.  We voelen ons niet welkom. En wendbaar? We kunnen met onze benen geen kant op. 

Ik heb de verantwoordelijken in het gemeentehuis deze week nog voorgehouden dat wij als lokale krant een belangrijke taak hebben bij het vertalen van het Barneveldse beleid naar de inwoners van onze mooie gemeente. Een fatsoenlijke werkplek voor mijn collega’s lijkt mij dan een gepaste tegenprestatie. Maar de gemeente laat ons tot op heden in de kou staan…eh zitten. 

We hopen dat er snel schot komt in deze zaak.

Donderdag kregen mijn collega’s in het gemeentehuis te horen dat ‘ernaar gekeken’ gaat worden. 

We nemen dus maar weer even plaats in de wachtkamer. 

Maar laat één ding duidelijk zijn: we laten het er niet bij zitten.

Erik Roest

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie