Rij jij binnenkort in zo'n wagen?
Rij jij binnenkort in zo'n wagen? Roel Krabben

Transport Groep Gelderland zoekt RMO-chauffeurs bij wie rauwe melk in goede handen is

20 november 2023 om 15:03 Baan Dichtbij

VOORTHUIZEN Je herkent ze vast wel. De witte tankwagens van FrieslandCampina. Vaak zie je ze in alle vroegte door de weilanden rijden. Op weg naar een melkveehouder om rauwe melk op te halen. Voor deze belangrijke job zoekt Transport Groep Gelderland ‘rijdend melkontvangst chauffeurs’ (RMO-chauffeurs). Heb je zin in deze mobiele baan met standplaats Voorthuizen? 

Eerst even voorstellen. TGG behoort tot de middelgrote transportbedrijven in Nederland. Dagelijks verzorgt TGG de inname van rauwe melk van een groot aantal veehouders, vooral in de provincie Gelderland en de distributie naar de productielocaties van Friesland Campina. Na het melken bij de boer is het tijd om de rauwe melk op te halen voor verdere verwerking. Daarin is TGG gespecialiseerd. Na aankomst doorloop je de procedures en sluit je de slang aan om de melk te gaan pompen. Je neemt bij dit werk ook monsters af voor verder onderzoek.

NOA VERTELT

RMO-chauffeur Noa ten Westeneind (23) geniet van haar werk, legt ze uit, terwijl ze even pauze heeft bij de zuivelfabriek: ,,Ik werk nu anderhalf jaar voor TGG. Het leek mij altijd al gaaf om vrachtwagenchauffeur te zijn. Ik ben geen kantoormens, ben graag onderweg. Door de natuur rijden. Fysiek is het niet zwaar en je weet precies wat je planning is. Zelf rij ik ritten naar boeren in de Overbetuwe en omgeving Bennekom/Rhenen.” Noa geniet ook van het contact met de veehouders: ,,Je maakt een praatje, leert de boeren kennen. Soms drink je een kop koffie mee.”

VACATURE

Als RMO-chauffeur kom je goed beslagen ten ijs: ,,Je krijgt een speciale RMO-cursus. Over wat je werk inhoudt en waar je op moet letten. Wat zijn de eisen zoals hygiëne, samenstelling, eigenschappen en kwaliteit van de melk?” Belangrijk voor de vacature is dat je in het bezit bent van een rijbewijs CE met geldige code 95. Je hebt er geen bezwaar tegen om ‘s nachts, in de weekenden en op feestdagen te rijden. Noa vindt de sfeer bij TGG top: ,,We werken met een klein, gezellig team. Het is gewoon echt heel leuk onderling. Als er iets is, kun je altijd bellen. Iedereen communiceert met elkaar. Ik ervaar het als een fijn team, een warm bad.”

Rijd jij graag van a naar b om rauwe melk bij veehouders op te halen en te vervoeren? Stuur je sollicitatie met cv naar hr@tggbv.nl. Heb je vragen, of wil je eerst een keer een kijkje nemen of een rit meerijden? Pak de telefoon: 0314-364980. Kijk voor de volledige vacaturetekst op de website www.tggbv.nl.

advertentie
advertentie
advertentie