Afbeelding
Pauw Media

Voer jij binnenkort melkcontroles uit bij melkveehouders?

3 november 2023 om 09:08 Baan Dichtbij

REGIO Zoek jij een flexibele parttimebaan in de regio Barneveld? Dat komt dan perfect uit, want VVB Veluwe-IJsselstreek zoekt per direct een monsternemer voor een aantal uren per week. Als monsternemer hou jij je bezig met melkcontroles bij melkveehouders. De Vereniging Veehouderijbelangen Veluwe-IJsselstreek is een vereniging voor én door boeren, die de melkveehouder ondersteunt bij het managen van het melkveebedrijf.

Heimen Vliek namens de directie: ,,Voor onze aangesloten (melk)veehouders regelen wij melkcontroles, kalver- en stamboekregistraties en verzorgen wij de paspoortverwerking (I&R registratie). Melkcontroles zijn belangrijk voor veehouders. Zij willen weten hoe het staat met de kwaliteit van melk. En dat is weer van belang voor hun bedrijfsvoering. In ons eigen laboratorium checken wij de afgenomen melkmonsters op vet, eiwit, celgetal, ureum en vetzuren. Als monsternemer zorg je ervoor dat de monstername goed verloopt bij de veehouders. Je speelt dus een belangrijke rol in het hele proces.”

VACATURE ,,Jouw werktijden zijn flexibel. Voorwaarde is wel dat je beschikbaar bent tijdens de melkuren (06.00 – 08.30 uur en 17.00 – 19.00 uur). Het is de bedoeling dat je melkmonsters schept, en deze registreert. Dat kan zowel digitaal als op papier. Deze functie kun je mooi combineren met andere bezigheden, of je zoekt juist een leuke extra uitdaging. Het is ook niet per se nodig dat je een achtergrond in de veesector hebt. Voor ons en de aangesloten veehouders is het van belang dat je weet van aanpakken, secuur werkt, flexibel bent in tijd en het contact met de veehouders natuurlijk leuk vindt. Bij voorkeur ben je in bezit van een B-rijbewijs. Je krijgt uiteraard de benodigde middelen en begeleiding om het werk onder de knie te krijgen en zelfstandig uit te voeren.”

CIJFERS Als nieuwe monsternemer kom je terecht in een gezellig team. Heimen: ,,Bij VVB Veluwe IJsselstreek werken 37 mensen, waarvan 21 op kantoor. Het team van monsternemers bestaat uit zestien collega’s. Zeker duizend veehouders (voor pakweg honderdduizend koeien) zijn bij ons aangesloten. Overigens verzorgen wij ook melkcontroles van geiten en schapen.”

Is dit een functie die op jouw lijf geschreven is? Stuur dan voor 1 december een sollicitatiebrief en cv via e-mail naar info@vvbveluwe-ijsselstreek.nl ter attentie van Marissa van Ruler. T: 06-23643539. Of wil je misschien eerst meer weten over VVB Veluwe-IJsselstreek en wat een monsternemer precies doet? Dat kan. Maak daarvoor gerust een afspraak met Marissa. Je bent welkom. Kijk voor de volledige vacaturetekst en de bedrijfsfilm op de website.

Vacatureplatform Baandichtbij is het platform voor werkgevers en werkzoekenden in de regio

Als monsternemer bezoek je melkveehouders en voer je melkcontroles uit.
advertentie
advertentie
advertentie