De twee Argentijnen aan het werk in Garderen.
De twee Argentijnen aan het werk in Garderen. Adri van Ee

Argentijnen zagen koningspaar uit hout in Garderen

28 september 2022 om 10:18 Activiteiten

GARDEREN Twee houtkunstenaars uit Argentinië zijn dinsdag bij De Beeldentuin in Garderen gestart met houtsculpturen die koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan uitbeelden. Máxima is geboren en opgegroeid in dit Zuid-Amerikaanse land.

,,De Argentijnen zijn voor het eerst in Nederland en het was hun wens om een kunstwerk te maken van ons koningspaar’’, zegt Adri van Ee van De Beeldentuin. Op de parkeerplaats bij het bedrijf aan de Oude Barnevelderweg kunnen bezoekers deze week gratis zes houtkunstenaars aan het werk zien. ,,De top van de wereld’’, aldus Van Ee. Onder hen ook de kersverse Nederlands kampioen Sander Boom en ‘woodcarvers’ uit Ecuador, Duitsland en Oekraïne. 

Naast een houten sculptuur van Willem-Alexander en Máxima wordt een groot kunstwerk gemaakt van wolven. ,,Dat laat zien dat deze dieren niet op de Veluwe thuishoren, ze verjagen wilde zwijnen, konijnen en vogels’’, licht Van Ee toe. Een derde houtsculptuur wordt een grote houten stoel met dierpartijen waarop bezoekers een foto kunnen laten maken.

Bij De Beeldentuin is ook het Veluws Zandsculpturenfestijn te bezoeken met het thema ‘Vaderlandse geschiedenis’.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie