Zandkunstenaars volop aan de slag in Garderen

18 april 2009 om 00:00 Nieuws

GARDEREN - Jan van Schaffelaar als buurman van Kasteel Rosendael en Huis te Eerbeek. Op een buitenterrein bij De Beeldentuin in Garderen is het allemaal mogelijk. De hele week al werken ruim twintig carvers - zandkunstenaars - aan tien zandsculpturen.

Negen dagen hebben ze gekregen om in hun kunstwerken tien Veluwse kastelen en landhuizen te verbeelden voor het eerste Veluws Zandsculpturenfestijn, dat zaterdag 25 april van start gaat. Onder meer de kastelen De Schaffelaar, Staverden, Rosendael en Doorwerth zijn te zien in fantasierijke creaties.

Eigenaar Adri van Ee van De Beeldentuin is zeer tevreden over de vorderingen. ,,We hebben hier echt de top van de carvers in huis”, vertelt hij. ,,Het wordt prachtig.”

Het terrein dat Van Ee gereserveerd heeft bij De Beeldentuin is ongeveer 1000 vierkante meter groot. De ruimte is omgetoverd in een binnenplaats van een middeleeuws kasteel, prachtig ommuurd met poorten, kantelen en torentjes.

Zaterdag 25 april gaan de poorten van het Veluws Zandsculpturenfestijn aan de Oude Barnevelderweg 5 in Garderen open voor het publiek.

De entreeprijzen bedragen € 7,- voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar, kinderen tot en met 5 jaar hebben gratis toegang, 65-plussers betalen € 6,50. De Beeldentuin is vrij toegankelijk.

De openingstijden zijn van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, op vrijdagen is de tentoonstelling tot 21.00 uur open. Op zondagen zijn De Beeldentuin en het Veluws Zandsculpturenfestijn gesloten.

Meer informatie op de site www.zandsculpturenfestijn.nl

advertentie
advertentie
advertentie