Afbeelding
AberMedia

Vijf zakken met wit poeder gedumpt bij defensieterrein in Stroe

21 november 2023 om 09:55 Overig

STROE Op een parkeerstrook langs de Wolweg in Stroe zijn maandagavond bij een hek van het kazerneterrein vijf kleine zakken met wit poeder gedumpt. Het is nog niet bekend om wat voor poeder het gaat. 

Een gespecialiseerd team van Defensie heeft monsters genomen en laat deze onderzoeken, zegt woordvoerder Mike Hofman van de Koninklijke Marechaussee. ,,Het is in ieder geval duidelijk dat het geen gevaarlijke stof is met risico’s voor de volksgezondheid’’, licht hij toe. Volgens Hofman gaat het om vijf zakken van elk vijf kilo, die vanmorgen zijn weggehaald. ,,We doen ook onderzoek naar de herkomst van de zakken en het poeder.’’   

Een buurtbewoner hoorde rond 21.00 uur dat een auto met piepende banden wegreed bij de parkeerplaats. Hij zag daarna de zakken staan. De gealarmeerde Koninklijke Marechaussee schakelde de brandweer van Garderen in om metingen te verrichten.

,,We waren ter plaatse met een blusvoertuig, een officier van dienst en een adviseur gevaarlijke stoffen, maar we hebben niets bijzonders gemeten, omdat het poeder is’’, aldus woordvoerder Pieter Heideman van de brandweer. Het poeder lag deels ook op de parkeerplaats. Het terrein werd daarom afgesloten met linten. 

Toen het defensieteam met specialisten in de nacht arriveerde voor onderzoek, werd de brandweer nog een keer opgeroepen, zegt Heideman. ,,Om eventueel te helpen met ontsmetting, maar dat bleek niet nodig.’’ 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
advertentie