Afbeelding
AberMedia

Negentien boetes in Barneveld bij controle brom- en snorfietsen

Overig

BARNEVELD De politie heeft dinsdagmorgen tijdens controles in Barneveld negentien bekeuringen uitgedeeld, voor het overgrote deel aan bestuurders van brom- en snorfietsen. Eén bestuurder werd aangehouden vanwege drugsgebruik.

Een scooter kan zowel een bromfiets (maximaal 45 km/uur) als een snorfiets (maximaal 25 km/uur) zijn. In totaal werden 45 brom- en snorfietsen gecontroleerd op twee locaties: op de Dr. Willem Dreeslaan ter hoogte van de Valkseweg (bij de ovatonde) en op de parkeerplaats aan de Kapteijnstraat, nabij de Burgemeester Kuntzelaan. De politie maakte gebruik van een rollertestbank. 

De politie deelde twaalf bekeuringen uit, omdat de brom- of snorfiets was opgevoerd. Dat gaat gepaard met een WOK-status. Deze afkorting staat voor ‘Wacht Op Keuren’. ,,Je mag dan niet meer op je brom- of snorfiets rijden, tenzij je onderweg bent naar een keuringsstation van de RDW’’, licht de politie toe. ,,Je mag er pas weer op rijden als de scooter opnieuw is goedgekeurd.’’

Verder werden boetes uitgeschreven voor telefoon vasthouden onder het rijden (4x brom-/snorfiets en 1x fiets), rijden zonder rijbewijs (1x) en de aanwezigheid van een aanpasbare snelheidsbegrenzer (1x). Daarnaast werd één bromfietsbestuurder aangehouden die onder invloed was van drugs. 

Agenten gaven bovendien acht keer een waarschuwing aan bestuurders van een elektrische step. ,,De meeste elektrische (scooter)steps zijn niet toegestaan op de openbare weg’’, aldus de politie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie