Afbeelding
Veilig Veller

Opnieuw overlast in parkje bij Hoenderlaan

21 december 2020 om 07:21 Overig

BARNEVELD Nog onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag brandjes gesticht in onder meer het parkje ten zuiden van de Hoenderlaan, bij woonwijk Veller in Barneveld. Ook op andere plekken was het die nacht onrustig, zoals bij de fietsenstalling bij station Barneveld Zuid en in de omgeving van de Rooseveltstraat/Lunterseweg, meldt buurtwacht Veilig Veller op haar Facebookpagina. Op verschillende plekken zouden jerrycans met brandbare vloeistof zijn aangetroffen. Of er personen zijn aangehouden, is niet bekend.

In en rondom het parkje aan de Hoenderlaan was het de afgelopen weken al vaker onrustig. Dat was eind november voor de gemeente Barneveld reden om het terrein na zonsondergang tot verboden gebied te bestempelen. Sindsdien staan er verbodsborden bij de ingang van de voetgangersbrug over de Hoenderlaan.

De politie constateerde eerder dat groepen jongeren hier bijeenkwamen. Los van het feit dat ze zich niet hielden aan de coronamaatregelen, lieten ze er volgens de wijkagent ook rommel achter, zoals lege zakjes, peuken en flesjes.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
advertentie