Afbeelding
..

Twee Voorthuizense jongens vernielden dak van dorpshuis

30 september 2020 om 13:28 Overig

VOORTHUIZEN Twee minderjarige Voorthuizense jongens zijn verantwoordelijk voor de vernielingen op het dak van dorpshuis De Eng, maandagavond 21 september. De ouders van beide jongens meldden zich bij de politie. De jongens, die naar eigen zeggen niet de bedoeling hadden zoveel schade aan te richten, hebben een ,,stevige reprimande’’ gekregen.

Dat melden de wijkagenten in Voorthuizen. In overleg met de politie, de beheerder van het dorpshuis en de gemeente Barneveld zijn afspraken gemaakt over vergoeding van de schade die die avond werd aangebracht. ,,De jongens hadden niet de intentie om deze schade te veroorzaken’’, stelt de politie. 

Volgens de beheerder van het dorpshuis in aanbouw werd er die avond voor mogelijk tienduizenden euro’s aan schade toegebracht aan het dak van zowel het dorpshuis als de naastgelegen sporthal. Er werden onder meer zonnepanelen, ramen en een deur vernield doordat ze werden besmeurd en beklad met verf en pur. Veel zonnepanelen zullen moeten worden vervangen.

De kinderen gaven bij de politie zelf aan dat ze niet wisten wat pur was en dat het schade zou veroorzaken, melden de wijkagenten nu. ,,Ze hebben zowel van hun ouders als van de politie een stevige reprimande gehad.’’

De vernielingen hebben geen gevolgen voor de geplande opening van het nieuwe dorpshuis, dat in de agenda staat voor zaterdag 7 november. De komende tijd worden de bouwhekken rondom het terrein aan de Rochetstraat verwijderd en worden de werkzaamheden aan de bouw afgerond.

Wouter van Dijk

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
advertentie